Ultimate magazine theme for WordPress.

VIDEO – Aghireșu, centru de aprovizionare pentru drogați. Tânăr arestat pentru că deținea aproape două kilograme de droguri

0 3.247

Polițiștii din Huedin demonstrează, din nou, că stau bine la capitolul informații. Aceștia l-au depistat pe un tânăr din Aghireșu cu două kilograme de droguri asupra lui. Individul de 21 de ani, pe nume Rareș Lehene, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Joi, anchetatorii de la Huedin aveau informații că Rareș Lehene manipulează două kilograme de droguri de risc și mare risc. În baza acestor informații, tânărul a fost monitorizat atent. El a fost oprit în trafic, iar substanțele au fost descoperite în mașina pe care o conducea.

„În urma controlului efectuat, polițiștii au descoperit 1,4 kg substanța cristalină de culoare gălbuie (4 – CMC), precum și 560 de grame de cannabis. Cercetările au fost preluate de polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj, la data de 24 noiembrie a.c. fiind pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară”, se arată într-o informare a Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.

DROGURI GRATIS PENTRU NOI CLIENȚI

Potrivit anchetatorilor, Rareș Lehene oferea droguri gratuite unor persoane pentru ca acestea să devină dependente și astfel să-și facă noi clienți.

„Din cercetările efectuate a reieșit că, în perioada 2022-2023, un tânăr, de 21 de ani, a procurat și vândut, în mod repetat, cannabis, cu 50 de lei pentru un gram, către consumatori din județul Cluj. De asemenea, tot în mod repetat, ar fi oferit, cu titlu gratuit, diferite cantități de canabis”, se mai precizează în informarea IPJ Cluj.

În baza probatoriului administrat, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj au dispus reținerea pentru 24 de ore a tânărului de 21 de ani.

Prezentat instanței, pe numele acestuia a fost emis un mandat de arestare preventivă, pentru 30 de zile.

Este de notorietate că la Aghireșu drogurile sunt „pe garduri”, dacă dispui de bani. În urmă cu câțiva ani, o farmacie din comună a rămas fără ace și seringi pe stoc. În plus, într-o hală abandonată din comună au fost descoperite urme lăsate de către consumatori.

TOŞA FLORIN DANIEL, condamnat în dosarul „Droguri la poalele Apusenilor”, este originar din Aghireșu. Asta demonstrează că în Aghireșu este un „hub” al dealerilor care aprovizionează întreaga zonă.

În fața judecătorilor Tribunalului Cluj, Lehene a cerut să nu fie închis, dar cererea i-a fost respinsă.

„Respinge, ca neîntemeiată, cererea de luare a unei măsuri preventive mai uşoare”, se arată în minuta Tribunalului Cluj.

FOTO – Droguri la un festival din Aghireșu

Acțiunile derulate au beneficiat și de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.