Ultimate magazine theme for WordPress.

VIDEO – Accidente similare la Izvorul Crișului, în același loc, o femeie rănită grav. Polițiștii din Huedin, în căutare de scandal

0 293

Două accidente rutiere s-au produs, joi seara, lângă localitatea clujeană Izvorul Crișului. Ambele accidente s-au produs din aceeași cauză, iar în urma lor o femeie a fost rănită grav și a fost transportată la spital. După ce am publicat articolul cu polițiștii din Huedin aflați la o petrecere cu manele și femei de moravuri ușoare, agenții nu mai suportă în jurul lor reporteri. Au căutat scandal și la aceste accidente, au îmbrâncit reporterul Info Huedin și s-au dat bătuți. Vă spunem povestea pe larg, în partea de jos a articolului, dar mai întâi date despre accidente.

ACCIDENTE TRASE LA INDIGO
Ambele accidente rutiere au avut aceeași cauză, precizează Carmen Jucan, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Cluj. Primul autoturism implicat în accident a fost cel de culoare neagră, apoi cel vișiniu.

Carmen Jucan, IPJ Cluj

„În jurul orei 19:30 s-a produs un accident rutier în afara localității Izvorul Crișului. Un bărbat de 70 de ani din Florești, în timp ce conducea un autoturism pe direcția Oradea – Cluj-Napoca, pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum, într-o curbă la stânga a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a intrat în parapeți. În urma impactului, șoferul și soția acestuia, în vârstă de 68 de ani, au coborât din autovehicul.

La puțin timp, un alt autovehicul, al cărui șofer, de 22 de ani, din Oradea, la fel, nu ar fi adaptat viteza la condițiile de drum, în aceeași curbă, și a intrat în coliziune cu autoturismul implicat în evenimentul rutier anterior.

În urma impactului dintre cele două autovehicule, femeia care se afla lângă prima mașină implicată în evenimentul rutier anterior a fost proiectată în afara carosabilului, la o diferență de nivel de peste doi metri. Aceasta a fost rănită și transportată la UPU Cluj-Napoca”, precizează Carmen Jucan, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Cluj.

DINCOLO DE ACCIDENT, POLIȚIȘTII RĂZBUNĂTORI
Supărați probabil pentru că le-am stricat cuibușorul de nebunii, cel de la Negreni, când i-am filmat pe unii în timpul serviciului destrăbălându-se pe ritmuri de manele și cu alcool, dar și cu femei de moravuri ușoare, spun surse din rândul lor, dar și pentru alte nereguli, agenții de la Huedin au „alergie” la reporteri.

Actorii de ieri au fost Adrian Răcășan, care l-a bruscat pe reporterul nostru, și Alin Creț, un polițist nou încadrat care i-a dat colegului nostru dispoziții egale cu zero. Umflat în pene, dar fără aviz de judiciar sau rutieră, Creț i-a dat dispoziție reporterului Info Huedin să părăsească zona accidentului. Dispoziția lui nu valorează nimic, atâta timp cât el nu deține aviz de rutieră.

În mod normal, pentru conservarea probelor dintr-o anchetă, fie ea și făcută la un accident rutier, zona de cercetare la fața locului se încercuiește și se elimină din ea absolut toate persoanele, inclusiv cele implicate dacă sunt deplasabile.

Adrian Răcășan

SCENA 1, Adrian Răcășan
În prima scenă joacă Adrian Răcășan, un fost criminalist care s-a săturat de mortăciuni, spun colegii lui, și s-a mutat la rutieră. Viața celor de la rutieră este mai bună, mai palpitantă, știe toată lumea. Cu un aer de superioritate și parcă ar avea un interes de a ascunde ceva, îi dă ordin colegului nostru: „Treci după mașina de pompieri”, după care vorbește cu „te rog frumos”. Același Răcășan vorbește de probe, că reporterul ar călca pe ele. Asta în timp ce persoanele implicate în accident defilau exact printre probe. Mergând pe logică, o întrebare am avea pentru domnul specialist Răcășan: Cine are interes mai mare să modifice sau distrugă probele, un reporter care filmează sau o persoană implicată în accident? Dacă răspunde corect, atunci află că reporterii nu sunt un pericol pentru probele din anchetă. Agentul Răcășan nu se oprește aici, printre vorbe îl prinde pe reporter de mână cu intenția de a-l îndepărta.

Adrian Răcășan

SCENA 2, Alin Creț
Alin Creț este unul dintre polițiștii încadrați din sursă externă în IPJ Cluj. Fără aviz de judiciar și rutieră, Creț este un om simplu, la fel ca noi toți. El nu poate dirija traficul, nu poate opri mașini în trafic, nu poate da dispoziții, nu poate întocmi procese verbale, nu poate face muncă de poliție în concluzie. Dacă îl vedeți pe Creț în următoarea perioadă cu aere de mare polițist, solicitați să vorbiți cu un polițist adevărat. Polițiștii nou încadrații vor avea avize de judiciar și rutieră abia în toamnă.

Alin Creț

Până să intre în Poliție, Creț a fost ranger la Parcul Național Apuseni. Mai exact, era un fel de paznic al pădurii, însă, spun cei care îl cunosc, nu s-a făcut remarcat cu nimic în perioada în care trebuia să protejeze pădurea și biosfera.

Reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Cluj ar trebui să-i învețe pe colegii lor din teren să-și stăpânească apucăturile când interacționează cu oamenii. Polițiștii nu sunt Dumnezei pe pământ și nu pot face tot ce cred ei de cuviință. Examene psihologice mai dese și mai „pe bune” nu ar strica în cazul unora.

Din această dispută, cei doi agenți au învățat de la colegul nostru că zona de cercetare la fața locului trebuie încercuită și au pus acest lucru în practică, cu o mică greșeală, persoanele implicate erau în continuare în aria de CFL.

Istoricul complet al celor doi polițiști, într-un alt episod.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.