Ultimate magazine theme for WordPress.

Veste proastă pentru șoferii indisciplinați. Filmările altor participanți la trafic, probă la baza sancțiunii

0 97

Șoferii indisciplinați riscă să fie amendați pe baza înregistrărilor video primite de la participanții la trafic. Propunerea se regăsește într-un proiect de lege depus joi în Parlament.

Proiectul inițiat de deputatul USR Mihai Botez le-ar oferi posibilitatea polițiștilor să constate contravenții și pe baza probelor video trimise de participanții la trafic. Aceștia ar trebui să încarce pe un site al Poliției filmările, însoțite de o declarație pe proprie răspundere, potrivit Hotnews.

Inițiatorul le transmite șoferilor ca, până când proiectul va ajunge în dezbatere în comisiile de specialitate să caute camere de bord și să constate dacă, într-adevăr, ar surprinde încălcări ale regulilor de circulație. .

„Nu ne facem bine dacă nu vom și depune eforturi în acest sens, atât noi ca participanți la trafic, dar și autoritățile în implementarea corectă a acestei inițiative. Franța, Anglia și Canada au sistem similare implementate și funcționează. Noi putem găsi tot felul de motive pentru care nu ar funcționa și la noi”, a scris spune inițiatorul.

România este statul UE cu cea mai ridicată rată a accidentelor mortale pe șosele – în 2017 și-au pierdut viața 1.913 oameni.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.