Ultimate magazine theme for WordPress.

Venituri mai mari din ianuarie, posibil amenzi mai mari pentru șoferi. ATENȚIE LA CENTURĂ și TELEFON! Cod rutier 2024

0 328

Șoferii din România ar urma să plătească amenzi mai mari, având în vedere posibilitatea majorării punctului de amendă din 2024. Iar o greșeală uzuală în trafic îi va costa pe șoferi 990 de lei.

Punctul de amendă este 10% din valoarea salariului minim, dar de câţiva ani această valoare a fost înghețată la 145 de lei.

Se ia în calcul alinierea punctului de amendă la valoarea salariului minim, astfel că valoarea acestuia s-ar putea să ajungă la 330 de lei, mai mult decât dublul valorii din prezent.

Cât vor plăti șoferii pentru o greșeală uzuală

Dacă sunteţi prinşi în trafic fără centura de siguranţă, veţi fi sancţionaţi cu 3 puncte de amendă şi dacă în prezent valoarea acesteia este de 435 de lei, de la anul s-ar putea să fie 990 de lei.

Mai mult vor plăti şoferii care vorbesc la telefon, respectiv, până la 2.600 de lei şi li se poate suspenda şi permisul pe 60 de zile.

Pentru alte contravenţii mai grave, pe care poliţiştii le încadrează în clasa a 5-a de amenzi, adică aplicarea de 100 de puncte de amendă, valoarea acestuia poate ajunge şi la 33.000 de lei, adică undeva la 6.600 de euro, în multe cazuri cam cât valoarea maşinii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.