Ultimate magazine theme for WordPress.

Vaccin Johnson & Johnson? Un efect secundar grav a fost adăugat pe prospectul acestui vaccin

0 1.653

Autoritatea europeană de reglementare a medicamentelor (EMA) a recomandat joi adăugarea unui tip rar de inflamație a coloanei vertebrale, numit mielita transversală, ca efect secundar al vaccinului COVID-19 în doză unică de la Johnson & Johnson.

IONEL SERVICE

Rapoarte despre această maladie neurologică gravă s-au aflat şi la baza deciziei de stopare a studiilor clinice în fază incipientă care vizau atât dezvoltarea vaccinului AstraZeneca, cât şi a vaccinului Johnson&Johnson, care au la bază o tehnologie similară.

Oferind actualizări cu privire la siguranța tuturor vaccinurilor cu coronavirus, Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a declarat că evaluează rapoartele despre o afecțiune rară a sângelui, cunoscută sub numele de sindrom de scurgere capilară (CLS), după inocularea cu vaccinul Moderna.

EMA a declarat că a înregistrat șase cazuri de CLS și că evaluează toate datele, dar nu este încă clar dacă există o asociere cauzală între rapoarte și vaccin.

În CLS, fluidele se scurg din cele mai mici vase de sânge, provocând umflături și scăderea tensiunii arteriale. Afecțiunea a fost studiată și cu vaccinuri de la AstraZeneca și Johnson & Johnson.

EMA a spus că în prezent nu există suficiente dovezi ale unei posibile legături între cazurile rare de sindrom inflamator multisistem (MIS) și vaccinurile pe bază de ARN din vaccinul Moderna și Pfizer-BioNTech, potrivit Daily News Kit.

Autoritatea de reglementare analizează dacă vaccinurile aprobate împotriva coronavirusului ar putea cauza MIS. Sindromul este o afecțiune gravă, dar rară, în care diferite părți ale corpului devin inflamate, inclusiv inima, plămânii, rinichii, creierul, pielea, ochii sau organele gastro-intestinale.

Johnson & Johnson și Moderna nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.