Ultimate magazine theme for WordPress.

Utilizarea excesivă a rețelele sociale crește plictiseala

0 54
POSTLICEALA

Mulți dintre noi avem reflexul de a da scroll, adică de a derula conținutul pe care în vedem pe rețelele sociale atunci când ne plictisim, în speranța că vom găsi ceva interesant care să ne capteze atenția. Însă, potrivit unui studiu recent, această practică ar putea face fix inversul: să ne înrăutățească starea de plictiseală.

AVOCAT

Este interesant să vedem cum ceea ce considerăm a fi un remediu rapid pentru plictiseală ar putea, de fapt, să o intensifice.

Un studiu citat de CNN a adunat 1.200 de participanți și a analizat modul în care fluxul mare de videoclipuri și derularea rapidă a acestora afectează nivelul de plictiseală. În cadrul experimentului, cei care au avut opțiunea de a schimba sau derula videoclipurile au raportat un nivel mai mare de plictiseală și o experiență mai puțin satisfăcătoare comparativ cu cei care au vizionat un singur videoclip fără întreruperi.

De fapt, atunci când oamenii sar de la un videoclip la altul în căutarea unuia mai interesant, ei nu sunt atenți pe deplin la niciunul dintre ele. Această căutare constantă poate intensifica senzația de plictiseală și reduce satisfacția vizionării.

Plictiseala nu este doar o stare de disconfort, ci poate avea efecte negative asupra sănătății mentale. Studiile arată că plictiseala este asociată cu simptome depresive, performanțe academice slabe și chiar agresiune sadică.

Cu toate acestea, plictiseala nu este întotdeauna un lucru rău. Este un semnal care ne motivează și care ne îndeamnă să ne schimbăm activitatea și să căutăm experiențe mai semnificative.

Cercetătorii subliniază importanța utilizării conștiente a rețelelor sociale și a conștientizării modului în care acestea ne afectează starea de spirit. Dacă ne concentrăm mai mult asupra conținutului pe care îl vizionăm, putem transforma o experiență plictisitoare într-una satisfăcătoare. În loc să dăm scroll fără scop, este recomandat să ne luăm timp pentru a ne bucura de conținutul pe care îl vizionăm, așa cum am face într-o sală de cinema.

Cercetătorii recomandă să devenim mai conștienți de modul în care folosim rețelele sociale și să observăm cum ne simțim în timpul utilizării acestora.

Este esențial să identificăm și să conștientizăm când o experiență pozitivă se transformă într-una negativă și să facem ajustările necesare pentru a ne menține starea de bine.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.