Ultimate magazine theme for WordPress.

Unul dintre condamnații în dosarul „Droguri la poalele Apusenilor” este trimis în judecată pentru altă infracțiune

0 2.076

Valentin Vireagoș, tânărul din Huedin condamnat cu suspendare pentru trafic de droguri, alături de alte trei persoane, a fost trimis luni în judecată pentru altă infracțiune. Judecătorul de cameră preliminară, din cadrul Judecătoriei Huedin, a confirmat legalitatea rechizitoriului întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin și a dispus începerea judecății inculpatului Vireagoș. Acesta este acuzat că a comis infracțiunea de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Tânărul a fost prins drogat la volan.

Pe lângă că vindea droguri altor persoane, Vireagoș se pare că și consuma. În 17 octombrie 2020, acesta a fost oprit de polițiștii din Huedin pentru un control în trafic.

„La data de 17 octombrie 2020, în jurul orei 19.10, un bărbat care se deplasa cu una autoturism pe DN 1 G, pe raza orașului Huedin, a fost oprit pentru un control de polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Huedin. Testarea cu aparatul drugtest a acestuia a indicat prezenta unor substanțe interzise, fiind transportat la o unitate medicală în vederea recoltării probelor biologice. În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, precizează anchetatorii.

Probele prelevate de la Valentin Vireagoș au fost analizate la Institutul de Medicină Legală Cluj-Napoca. Legiștii au concluzionat într-un raport că tânărul se afla sub influența drogurilor în momentul controlului.

Legiștii au identificat THC-ul în probele prelevate de la Vireagoș. Este vorba despre Tetrahidrocanabinol, unul dintre numeroșii compuși canabinoizi care au fost identificați în planta de canabis. Acesta este principalul compus cu efect psihoactiv din produsul vegetal.

Procurorii au întocmit rechizitoriul de trimitere în judecată a lui Valentin Vireagoș în luna aprilie a anului 2021. După dezbateri și excepții, judecătorul de cameră preliminară, de la Judecătoria Huedin, a confirmat rechizitoriul și legalitatea administrării probelor și a dispus începerea judecății.

În temeiul art. 345 alin. 1 şi 2 Cod proc.pen., respinge cererile şi excepţiile formulate de inculpatul V.V., ca nefondate. În baza art. 346 alin. 2 Cod proc.pen., constată competenţa instanţei, precum şi legalitatea sesizării instanţei prin rechizitoriul emis în dosarul nr. 923/P/2020 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin, privind pe inculpatul V.V., trimis în judecată sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, prev. de art. 336 alin.2 Cod penal. Constată legalitatea administrării probelor în faza de urmărire penală, precum şi a actelor de urmărire penală efectuate în cauză. Dispune începerea judecăţii în cauza privind pe inculpatul V.V., trimis în judecată sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, prev. de art. 336 alin.2 Cod penal, urmând ca termenul de judecată să fie stabilit după expirarea termenului de contestaţie ori după soluţionarea acesteia. Cu drept de contestaţie, în termen de 3 zile de la comunicarea încheierii, conform art. 347 alin.1 Cod proc.pen. Pronunţată în camera de consiliu astăzi, data de 01.11.2021. Document: Încheiere finală camera preliminară 203/2021 01.11.2021″, se arată în minuta Judecătoriei Huedin.

Dacă va fi găsit vinovat de această infracțiune, Vireagoș riscă de la 1 până la 5 ani de închisoare.

În iulie anul acesta, Valentin Vireagoș a mai primit o condamnare de la Tribunalul Sălaj. Acesta a primit 1 an și 10 luni de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc în formă continuată (76 acte materiale) și pentru efectuarea fără drept de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive în formă continuată (169 acte materiale).

Mai multe știri despre VIREAGOȘ găsiți dacă dați click AICI.

FOTO: FACEBOOK

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.