Ultimate magazine theme for WordPress.

Un inspectorat de poliție cere înlocuirea testelor antidrog AquilaScan. Aproape jumătate din șoferii testați pozitiv au avut rezultat fals. La Cluj se doarme

0 429

Sute de șoferi din județul Cluj au rămas fără dreptul de a conduce autovehicule pentru o anumită perioadă de timp. O parte din ei și-au pierdut locul de muncă pentru că depindeau de carnetul de conducere. Asta pentru că aparatele AquilaScan WDTP-10 dau erori mari. În timp ce la Maramureș s-au deșteptat polițiștii și au realizat că există o problemă cu aceste dispozitive, la Cluj se doarme și sunt folosite în continuare.

PSD NEGRENI

Rata de fals-pozitiv a testelor antidrog de salivă AquilaScan WDTP-10, în județul Maramureș, este extrem de mare, la fel cum este la Cluj. Acum, Inspectoratul Județean de Poliție Maramureș a cerut în mod oficial înlocuirea acestora cu alt tip de test certificat.

PSD POIENI

Potrivit informațiilor oferite de reprezentanții instituției, în Maramureș, în perioada 01 noiembrie 2022 – 31 ianuarie 2023, în cadrul acţiunilor desfăşurate pe linia depistării conducătorilor de vehicule aflați sub influența unor substanțe psihoactive la nivelul judeţului Maramureş au fost identificaţi în trafic 17 conducători de autovehicule care au ieşit pozitiv la efectuarea testelor pentru determinarea prezenţei substanţelor psihoactive în salivă tip AquilaScan WDTP-10.

PSD MĂRGĂU

În opt cazuri din cele 17 rezultatele mostrelor biologice au indicat lipsa substanţelor psihoactive atât în sânge, cât şi în urină.

Practic, până la sosirea rezultatelor de la medicii legiști, acești șoferi depistați din greșeală cu droguri au rămas fără drept de conducere pentru mai multe luni. Așa sunt legile.

„Situaţia cu privire la numărul mare de rezultate negative a fost semnalată atât la nivelul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş – Serviciul Logistic, cât şi al I.G.P.R.- Direcţia Rutieră, solicitându-se înlocuirea sistemului AquilaScan WDTP-10 cu un alt mijloc tehnic certificat care să furnizeze o analiză mult mai precisă a mostrelor de salivă”, a declarat Ionela Cozma, purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureș.

Până la clarificarea situaţiei, poliţiştii rutieri vor utiliza în cadrul acţiunilor desfăşurate pe linia depistării conducătorilor de vehicule aflați sub influența unor substanțe psihoactive, cu precădere noul analizor de droguri Drager DugTest 5000, precum şi testele rapide pentru determinarea prezenţei substanţelor psihoactive în salivă, acestea având un grad de precizie mult mai ridicat.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.