Ultimate magazine theme for WordPress.

Un fost polițist târăște alți polițiști prin instanțe. Frustrat că a rămas fără permis de conducere

0 18.423

Un fost polițist frustrat că a rămas fără drept de a conduce îi târăște prin instanțe, acum, pe doi polițiști de la Huedin. Procurorii au constatat că agenții care i-au suspendat dreptul de a conduce fostului polițist au acționat legal. Cu toate acestea, bărbatul nu se lasă și cere insistent ca agenții să fie trași la răspundere pentru abuz în serviciu și fals.

FĂRĂ PERMIS PENTRU DEPĂȘIRE PE LINIE CONTINUĂ

La începutul lunii iunie 2021, Teodor Răcean, fost polițist în cadrul Secției 1 Poliție Cluj-Napoca, circula pe DN1 E60 – în zona restaurantului Flamingo. La un moment dat, bărbatul a efectuat o manevră de depășire pe linie continuă și a fost observat de agenții de la Huedin.

Oprit pentru a fi sancționat, fostul om al legii ar fi devenit recalcitrant și i-ar fi amenințat pe agenții de la Huedin. Polițiștii nu s-au lăsat intimidați și i-au suspendat lui Răcean dreptul de a conduce pentru 30 de zile.

Supărat că a rămas fără drept de a conduce, Teodor Răcean a pornit un război cu agenții de la Huedin. Bărbatul, care a rămas pieton, i-a acuzat pe polițiști de fals și abuz în serviciu.

POLIȚIȘTII AU ACȚIONAT LEGAL

Teodor Răcean a formulat împotriva celor doi agenți plângeri penale. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin au considerat, în noiembrie și decembrie 2021, că polițiștii care l-au oprit pe Răcean și-au făcut treaba legal. Atât procurorul de caz, cât și prim procurorul, au fost pentru clasare.

Nemulțumit de soluțiile procurorilor, Răcean le-a contestat la Judecătoria Huedin. Judecătorii i-au respins plângerea, în iulie 2022, considerând că procurorii, la rândul lor, au procedat corect.

„În temeiul art. 341 alin. 6 lit. a Cod procedură penală, respinge, ca nefondată, plângerea formulată de către petentul R. T, împotriva soluţiei de clasare dispusă prin Ordonanţa nr. 546/P/2021 din data de 03.11.2021 a Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin, menţinută prin Ordonanţa prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin din data de 30.12.2021, emisă în dosarul nr. 22/II/2/2021, privindu-i pe intimaţii N.I.A., , şi L. P. În temeiul art. 275 alin. 2 Cod procedură penală, obligă petentul la plata către stat a sumei de 300 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare. În temeiul art. 276 alin. 6 Cod procedură penală raportat la art. 2 alin. 2, art. 451 alin. 1 şi art. 453 alin. 1 Cod procedură civilă, obligă petentul Răcean Teodor la plata sumei de 1.500 lei către intimatul L.P, reprezentând cheltuieli de judecată. Definitivă. Pronunţată astăzi, 01 iulie 2022, prin punerea soluţiei la dispoziția părţilor și a procurorului, prin mijlocirea grefei instanței”, se arată în Hotărârea Judecătoriei Huedin.

Nemulțumit și de Hotărârea Judecătoriei Huedin, din iulie 2022, Teodor Răcean s-a uitat prin legislație și a găsit, în viziunea sa, modalitatea perfectă de a o contesta printr-o cale extraordinară de atac: Contestaţia în anulare.

SESIZARE CĂTRE CCR

La ultimul termen de judecată, din 19 octombrie, din actuala fază de judecată, Judecătoria Huedin a amânat pronunțarea pentru emiterea unei adrese către Curtea Constituțională a României. Cel mai probabil, Răcean a ridicat motive de neconstituționalitate în timpul procesului, iar judecătorul de caz dorește lămuriri de la judecătorii CCR.

„Amână pronunţarea pentru sesizarea Curţii constituţionale pentru data de 31.10.2022, iar pe fondul cauzei stabileşte termen pentru data de 14.12.2022”, se arată în Încheierea din data de 19 octombrie 2022.

Și pentru suspendarea dreptului de a conduce există un proces deschis tot la Judecătoria Huedin. Teodor Răcean se judecă de peste un an, cu Inspectoratul de Poliție Județean Cluj, pentru anularea procesului verbal prin care a fost sancționat și a fost dispusă măsura complementară a suspendării dreptului de a conduce pe o perioadă de 30 de zile. În acest dosar, bărbatul solicită instanței să emită numeroase adrese către diverse instituții. Următorul termen este abia la finalul lunii ianuarie 2023.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.