Ultimate magazine theme for WordPress.

Un fost deputat ar vrea ca palatele rromilor din Huedin să devină brand al Clujului

0 842

Adrian Dohotaru, fost deputat USR PLUS Cluj, îi întreabă pe clujeni dacă și-ar dori ca palatele țigănești de la Huedin să devină brand al Clujului. Mai mult, fostul deputat ar vrea să facă tururi ghidate prin palatele cu turnulețe.

Iată ce a scris Dohotaru.

Ce ar fi dacă palatele țigănești din Huedin ar deveni un brand al Clujului?

Ce ar fi dacă am reuși să integrăm mostenirea romă a țării făcând tururi ghidate in astfel de palate, bineînțeles cu bunăvoința gazdelor din Huedin sau Turda, care are ambiții turistice?

Ce ar fi dacă 80 la suta dintre români, potrivit unui sondaj IRES, care nu își doresc să aibă in orasul lor romi, sau in familie sau ca vecini, ar vizita astfel de palate si ar intra in contact cu rezidentii? Și-ar schimba preconceptiile? Ori si le-ar întări? 

Oare ar accepta rezidentii din astfel de palate expo temporare cu ce se intampla la Pata Rât, cu oamenii din ghetou, cu gropile, pardon, munții de gunoaie?

Oare kitschul devine uber kitsch sau camp, vb Susanei Sontag, dacă sublimăm realitatea noastră, hai să recunoaștem, in buna masura, kitschoasă?

Oare turiștii străini ar veni la Casa Matei sau ar prefera un palat țigănesc?

Oare România nu ar putea da mix original orientalo-occidental de muzică țigănească, electro si muzica, oh, Dzeul meu cooltura, cultă la vreun Electric Palace, nu la Electric Castle ori Untold, unde ne chinuim cu tot dinadinsul să fim pop-occidentali?

Sunt întrebări care m-au bântuit vizitand palatele goale tiganesti din Huedin. Mulțumesc gazdelor pentru ospitalitate”, a scris Adrian Dohotaru, pe grupul Clujul Civic.

Potrivit știridecluj.ro, Dohotaru și-a dat demisia din USR PLUS la jumătatea mandatului de parlamentar și a deveni independent. El a ajuns vedetă națională, după ce a mâncat din gunoiul Camerei Deputaților, în încercarea de a arăta că trebuie combătută risipa. 

Acesta este și un cunoscut activist civic. 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.