Ultimate magazine theme for WordPress.

UCIGAȘUL de la Dumbrava, trimis după gratii. O nouă „palmă” pentru judecătorii de la Huedin

0 3.027

Judecătorii de la Huedin primesc o nouă „palmă” de la colegii lor de la instanța superioară. Magistrații Tribunalului Cluj l-au trimis în arest preventiv pe Marian Mîndra, autorul accidentului mortal de la Dumbrava. Judecătorii de la Huedin îl plasaseră pe ucigaș doar în arest la domiciliu. Nu este pentru prima dată când Tribunalul Cluj schimbă în totalitate deciziile judecătorilor de la Huedin.

După accidentul mortal din 13 februarie, Marian Mîndra a fost reținut de către polițiști pentru 24 de ore. După această perioadă, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin au solicitat judecătorului de drepturi și libertăți, din cadrul Judecătoriei Huedin, să-l aresteze preventiv pe ucigaș. Numai că judecătorul a considerat că e suficient să-l trimită pe individ în confortul casei sale, adică arest la domiciliu.

Procurorii au contestat decizia Judecătoriei Huedin și Tribunalul Cluj a desființat-o în întregime. Cu noua decizie a Tribunalului Cluj, care este definitivă, Mîndra a fost deja arestat preventiv.

„În baza art. 425 ind. 1 alin. (7) pct. 2 lit. a) C.proc.pen. raportat la art. 204 C.proc.pen. admite contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Huedin împotriva încheierii penale nr. 3/14.02.2024 a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Huedin, pe care o desfiinţează în întregime şi, rejudecând în aceste limite: În baza art. 226 raportat la art. 223 alin. (2) C.proc.pen., cu reţinerea art. 202 C.proc.pen., admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Huedin. Dispune arestarea preventivă a inculpatului M.M., cercetat sub aspectul infracţiunilor de ucidere din culpă prevăzută de art. 192 alin. 1 şi 2 CP şi conducere a unui vehicul fără permis de conducere prevăzută de art. 335 alin. 2 CP, cu aplicarea art. 38 alin. 2 CP, pe o durată de 22 de zile începând cu data punerii în executare a mandatului de arestare preventivă. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă de către Tribunalul Cluj. (…) Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 21.02.2024. Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP)  84/2024  21.02.2024″, se arată în Încheierea Tribunalului Cluj.

CE A FĂCUT UCIGAȘUL

  • A condus fără permis;
  • A condus fără atestat valabil;
  • Nu a respectat timpii de odihnă;
  • A provocat un accident rutier;
  • A rănit un om în accident;
  • A ucis un om în accident.

Marian Mîndra (foto) este numele celui care în 13 februarie a luat o viață în apropiere de Dumbrava. Bărbatul de 38 de ani, din Brăila, venea din Spania și trebuia să ajungă în județul Cluj. Conducea TIR-ul cu viteză, pe carosabilul umed. Remorca a derapat și a pătruns pe contrasens. Aici a intrat în coliziune cu o autoutilitară a Poștei Române. În urma impactului, șoferul dubei a murit pe loc și pasagerul a fost rănit.

Mîndra nu deținea drept de a conduce, fiindu-i suspendat în ianuarie tot pentru viteză. El nu avea nici atestat de șofer profesionist și nici nu respectase timpii de odihnă. În plus, bărbatul a mai avut probleme cu legea în străinătate.

Citește și … Un om nevinovat merge în mormânt, UCIGAȘUL în confortul casei. Decizia Judecătoriei Huedin în cazul accidentului mortal de la Dumbrava

Click AICI pentru a vedea mai multe imagini de la fața locului.

Mîndra este cercetat pentru ucidere din culpăvătămare corporală din culpă și conducere fără permis.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.