Ultimate magazine theme for WordPress.

Tribunalul Cluj desființează soluția Judecătoriei Huedin și îl trimite ÎN AREST pe minorul campion la dosare penale

0 1.217

Tribunalul Cluj a desființat în totalitate soluția Judecătoriei Huedin din 24 martie, prin care minorul de 15 ani era arestat la domiciliu. Astfel, magistrații de la Tribunalul Cluj au decis, miercuri, ca N.A. să fie arestat preventiv pentru 30 de zile într-unul dintre centrele de reeducare din țară. Adolescentul din Huedin este condamnat pentru 8 infracțiuni, este trimis în judecată pentru alte 3 și este cercetat pentru o altă infracțiune.

În luna februarie, judecătorii de la Huedin l-au arestat la domiciliu pe minor, după ce a comis 3 infracțiuni la regimul rutier. În martie, acesta a părăsit domiciliul și a fost prins. Dus în fața judecătorilor din nou, aceștia au dispus ca minorul să fie arestat tot la domiciliu. În județul Sălaj, adolescentul este cercetat pentru altă infracțiune.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin au contestat decizia judecătorilor din Huedin. Instanța superioară, adică Tribunalul Cluj, a desființat în totalitate soluția dată de Judecătoria Huedin și a dispus arestarea preventivă a minorului pentru o perioadă de 30 de zile.

„În temeiul art. 4251 alin. 7 pct. 2 lit. a rap. la art. 205 C.p.pen. admite contestaţia declarată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Huedin împotriva încheierii penale nr. 47/24.03.2021 a judecătorului de cameră preliminară din cadrul Judecătoriei Huedin, pe care o desfiinţează în întregime şi, soluţionând cauza: În temeiul art. 242 alin. 3 rap. la art. 221 al. 11 C.p.pen. şi art. 223 al. 2 C.p.pen. dispune înlocuirea măsurii arestului la domiciliu dispusă faţă de inculpatul N.A. cu măsura arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile începând cu data punerii în executare a mandatului de arestare preventivă. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă în acest sens. Stabileşte în favoarea Baroului Cluj suma de 313 lei reprezentând onorariul apărătorului din oficiu cuvenit av. Cuibus Cristina, ce se va avansa din FMJ. În temeiul art. 275 alin. 3 C.p.pen. cheltuielile judiciare avansate de stat la fond şi în contestaţie rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în cameră de consiliu, azi, 31.03.2021. Document: Încheiere finală camera consiliu 139/2021 31.03.2021″, se arată în soluția Tribunalului Cluj.

La începutul lunii februarie, minorul a condus până în județul Sălaj. Acolo, tânărul a provocat un accident rutier. Evident, la 15 ani nu poate fi vorba despre permis de conducere. Această năzdrăvănie i-a adus minorului un dosar penal pentru o infracțiune, respectiv aceea de conducere fără permis.

În aceeași perioadă, același tânăr a comis alte trei infracțiuni la regimul rutier. Într-o zi a fost prins conducând un ATV fără permis, iar în altă zi a condus un autoturism fără permis de conducere și sub influența drogurilor. În privința drogurilor, IML Cluj a confirmat că în sângele adolescentului se afla tetrahydrocannabinol (THC), principalul compus activ în planta de canabis.

În 2020, minorul a fost condamnat pentru 8 infracțiuni.

Citește și … EXCLUSIV – Ce spune IML Cluj în cazul minorului din Huedin, campion la dosare penale. Rezultatul din sânge e „sfânt”

Citește și … Minorul care circula fără permis prin Huedin a fost condamnat. După sentință are alte două dosare penale. POZITIV la testul de droguri

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.