Ultimate magazine theme for WordPress.

Tânăr trimis după gratii. A călcat “strâmb”, după ce judecătorii îi acordaseră o șansă

0 2.849

Judecătorii de la Judecătoria Huedin i-au dat o pedeapsă surprinzătoare unui tânăr de 24 de ani, din Bica, comuna Mănăstireni. Tânărul Marian Man a fost condamnat la o pedeapsă de 1 an și 2 luni de închisoare cu executare pentru infracțiunea de conducere fără permis. Trebuie precizat că tânărul mai fusese condamnat în trecut cu suspendare, atunci pentru conducere fără permis și sub influența băuturilor alcoolice, dar a recidivat în perioada de încercare. Faza de fond a dosarului s-a judecat la Huedin și a avut soluție în luna iunie 2019. Marian Man a atacat soluția dată de Judecătoria Huedin, iar magistrații Curții de Apel Cluj au menținut-o în totalitate. Pronunțarea deciziei definitive și irevocabile a avut loc zilele trecute, în 25 octombrie. În 29 octombrie, Marian Man a fost încarcerat la Penitenciarul Gherla.

Instanța de fond a considerat că tânărul Marian Man trebuie să stea după gratii 1 an și 2 luni. Decizia de la Huedin, dată în luna iunie 2019, a fost atacată cu apel de Marian Man. Judecătorii de la Curtea de Apel Cluj au menținut decizia de la Huedin în totalitate și au respins apelul ca fiind nefondat.

“Tip solutie: Condamnare fără acord de recunoaştere
Solutia pe scurt: În temeiul art. 335 alin. 1 C.pen. cu aplicarea art. 396 alin. 10 C.proc.pen., cu aplic. art. 41 alin. (1) C. penal raportat la art. 43 alin.(5) Cod penal, condamnă pe inculpatul Man Marian – la pedeapsa de 1 an și 2 luni închisoare în regim de detenție pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, în stare de recidivă postexecutorie faptă prev. de art. 335 alin. (1) C. pen., cu aplic. art. 41 alin. (1) Noul Cod penal. În temeiul art. 274 alin. 1 C.proc.pen., obligă inculpatul la plata sumei de 600 lei cheltuieli judiciare către stat, dintre care 400 lei reprezentând cheltuieli judiciare aferente fazei de urmărire penală. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei. Pronunţată în şedinţă publică, azi 07.06.2019.
Document: Hotarâre  179/2019  07.06.2019”
, se arată în minuta Judecătoriei Huedin din iunie 2019.

Judecătorii de la Curtea de Apel Cluj au menținut decizia dată de colegii lor de la Huedin.

“Tip solutie: Nefondat
Solutia pe scurt: În baza art.421 pct.1 lit.b C.pr.pen. respinge ca nefondat apelul declarat de inculpatul MM împotriva sentinţei penale nr. 179 din 07 iunie 2019 a Judecătoriei Huedin. Obligă apelantul să plătească suma de 400 lei reprezentând cheltuieli judiciare în favoarea statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 25.10.2019.
Document: Hotarâre  1172/2019  25.10.2019”
, se arată în minute Curții de Apel Cluj din data de 25 octombrie 2019.

În baza deciziei definitive și irevocabile, polițiștii clujeni au pus în aplicare mandatul de executare a pedepsei, emis pe numele lui Marian Man.

“La data de 29 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Secţiei 8 Poliție Rurală Huedin au depistat un tânăr în vârstă de 24 de ani, din comuna Mănăstireni, pe numele căruia era emis un mandat de executare a unei pedepse cu închisoarea. Cel în cauză are de executat 1 an și 2 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere. Cel în cauză a fost încarcerat la penitenciarul Gherla pentru executarea pedepsei”, se arată într-o informare a Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.