Ultimate magazine theme for WordPress.

Tânăr din Huedin amendat drastic pentru o oglindă, fără alte explicații. Agentul acuzat se apără prin Biroul de presă al IPJ Cluj

1 3.890

Zilele trecute, un tânăr din Huedin a fost amendat drastic de către agentul de la Poliția Rutieră Huedin – Adrian Răcășan. Motivul? Așa a vrut agentul. Că putea da și un avertisment, raportat la gravitatea redusă a faptei și la circumstanțele șoferului. Tânărul conducea pe drumul dintre Nearșova și Șaula. Într-o curbă, acesta s-a întâlnit cu un alt autovehicul, condus din sens opus de către o femeie. Oglinzile de pe cele două autovehicule au intrat în contact, iar cea de pe autovehiculul femeii a suferit avarii minore.

Cum tânărul și-a susținut nevinovăția, iar femeia la fel, cei doi au ajuns la Poliția Huedin, pe tura lui Adrian Răcășan. Tânărul spune că agentul nu a fost curios de explicațiile primite și a trecut la amendă. O amendă dată foarte ușor din pix, respectiv 870 de lei – o sumă pentru care unii poate lucrează o jumătate de lună. Dar agenții nu știu, că ei nu primesc amenzi nici când trebuie. Am scris despre un caz celebru AICI, dar avem și alte exemple. Răcășan putea oferi un avertisment, chiar dacă tânărul ar fi vinovat pentru avarierea unei oglinzi pe un drum și așa foarte îngust. Unde nu mai pui că suntem în luna Crăciunului, iar banii poate erau necesari în altă parte.

Redăm poziția tânărului, iar mai jos apărarea lui Adrian Răcășan prin Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.

„In data de 02.12.2020 mă deplasam din Nearsova spre Șaula cu mașina mea personală la ora 17,cand urcam pe drum in curbă,spre mine venea o doamnă care tăia din curbă și din nefericire n-i s-o atins oglinzile din partea stangă. Oglinda mea a rămas intactă,nici măcar nu s-a zgariat,insă a doamnei s-a rupt,adică a căzut sticla din oglindă. Doamna a vrut să aranjăm amiabil,insă eu știind că nu sunt vinovat,am propus să chemăm poliția.Doamna a sunat la poliție dar poliția din Huedin a refuzat să vină la locul evenimentului.Deci n-au venit să constate ce s-a intamplat defapt. Doamna mi-a zis să ne prezentăm la ora 21 la poliția din Huedin. Cand am ajuns acolo doamna deja știa cine e de serviciu. Pe doamna o asculta cum povestește ce s-a intamplat,bine ințeles cum a vrut dansa,dar eu orice am zis nici nu mă luau in seamă. Polițistul rutier Răcășan Adrian,fără să fi fost la locul evenimentului,in lipsa cunoașterii locului,fără să constate avariile mașinilor. Fără să-mi ascultă și părerile mele,ba din contra cand am vrut să mă apăr el m-a amenința că-mi suspendă permisul de conducere,dar nu mi-a spus și de ce. In sfarsit fără nici un drept m-a amendat cu suma de 870 de lei,și cand i-am relatat că se afla cu mine un prieten in mașină,nici nu mă băga in seamă. Pană ieri am crezut că adevărul căștigă in viată,dar m-am inșelat”, scrie tânărul pe Facebook.

În replică, agentul Adrian Răcășan se apără prin Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție Cluj. Agentul nu reclamă un comportament nepotrivit al tânărului amendat, dar nici nu justifică pericolul social cauzat de acesta. Pur și simplu aplică amenda, pe baza unor poze și discuții, fără a avea garanția supremă că șoferul este vinovat și nu femeia. Un accident minor, de altfel, produs pe un drum foarte îngust.

„La data de 2 decembrie a.c., în jurul orei 17.20, Poliția orașului Huedin a fost sesizată prin SNUAU 112 de către o femeie în vârstă de 32 de ani, din comuna Izvoru Crișului, cu privire la producerea unui eveniment rutier soldat cu pagube materiale pe DC 117, între localitățile Nearșova și Șaula. Acesteia i-a fost adusă la cunoștință posibilitatea de a completa formularul de constatare amiabilă împreună cu celălalt conducător auto implicat în eveniment, iar în cazul în care aceștia nu ajung la o înțelegere, să se deplaseze la sediul Poliției orașului Huedin. În jurul orei 21.00, femeia de 32 de ani, împreună cu celălalt conducător, respectiv un tânăr de 19 ani, din orașul Huedin, s-a deplasat la sediul poliției pentru clarificarea situației de fapt. Ambii conducători auto au fost ascultați, declarațiile acestora fiind consemnate în scris, iar tânărul de 19 ani a prezentat și o serie de fotografii realizate imediat după producerea evenimentului rutier. În urma celor constatate, a reieșit faptul că vinovat de producerea evenimentului este tânărul de 19 ani, care nu ar fi păstrat distanța laterală față de autoturismul care se deplasa pe sensul opus, acesta fiind sancționat contravențional cu amenda în valoare de 870 de lei”, se arată în informarea Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.

1 Comentariu
  1. Se stie el.. spune

    Bine… Racasan, toti ratatii o ajuns politisti. Asta nici nu isi stie bine citi numele si el numa cu gandu la pile si smecherii e…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.