Ultimate magazine theme for WordPress.

Tânăr din Aghireșu, arestat după o spargere

0 1.234

Un tânăr de 26 de ani, din Aghireșu, a fost arestat preventiv de către judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Huedin. Anterior acestui moment, el a fost reținut de către polițiști pentru 24 de ore. Individul este acuzat că a spart un bar din Turea, comuna Gârbău.

În noaptea de 5/6 septembrie 2023, tânărul de 26 de ani a mers în localitatea Turea. Acolo, cu o piatră, el a spart geamul unui bar și a intrat în interior. Din local, individul a sustras un telefon mobil, bani și țigări. Prejudiciul calculat se ridică la 4.000 de lei.

Potrivit documentelor aflate la dosar, bărbatul a comis fapta pe timpul nopții, mascat fiind, a pătruns în bar prin escaladarea geamului spart, iar înainte de toate a scos din funcțiune sistemul de supraveghere video.

IDENTIFICAT LA SCURT TIMP

În urma investigațiilor făcute de polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Huedin a fost identificat autorul. Este vorba despre Rostaș David, de 26 de ani, din Aghireșu. În cursul zilei de 13 septembrie el a fost reținut, pentru 24 de ore, sub acuzația de furt calificat. Polițiștii de la Huedin l-au găsit pe raza județului Bihor.

În cursul zilei de 14 septembrie, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin l-au prezentat pe Rostaș în fața judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Huedin, cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

ARESTAT PREVENTIV

Judecătorul a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin și a dispus emiterea mandatului de arestare pe numele de Rostaș David. Bărbatul va sta, în primă fază, 30 de zile după gratii.

Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin, dispune arestarea preventivă a inculpatului R. D.,pentru infracţiunea de furt calificat, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 14.09.2023 până la data de 13.10.2023, inclusiv. În baza art. 230 Cod procedură penală, dispune emiterea mandatului de arestare preventivă. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 14.09.2023 – ora 15:09, în prezenţa procurorului, a inculpatului şi a apărătorului din oficiu. Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP)  25/2023  14.09.2023″, se arată în minuta instanței.

Prejudiciul nu a putut fi recuperat.

Citește și … Autorul spargerii din Turea (Gârbău) a fost trimis în judecată. Recidivistul rămâne, în continuare, după gratii

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.