Ultimate magazine theme for WordPress.

Surpriză pentru șoferi. Ce se întâmplă cu amenzile pentru mașinile fără rovignetă valabilă

0 450

Amenzile aplicabile autovehiculelor fără rovignetă valabilă se dublează față de cuantumul actual, potrivit unui proiect inițiat de Guvern care a fost adoptat luni de Senat. Asta în timp ce DN1 E60, cel mai circulat drum din județul Cluj, este praf. Acostamentul drumului dintre Cluj-Napoca și Oradea s-a surpat, la puțin timp după ultima modernizare, iar drumarii au peticit locurile. Aceste plombe s-au denivelat, iar pericolul de accidente este ridicat. Unde nu mai pui că la toate podurile, autovehiculele mai că își iau zborul din cauza denivelărilor. Toate aceste denivelări, gropi, plombe, afectează direct sistemele de direcție ale autovehiculelor.

morosan-300×250

Proiectul, care modifică anexa 2 la OG nr.15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare și a celui de trecere pe rețeaua de drumuri naționale din România, a fost adoptat cu 92 de voturi “pentru” și 15 “împotrivă”.

“Motivul acestei inițiative rezidă în recunoașterea că în ultimii șase ani a crescut exponențial numărul de abateri în acest domeniu de activitate. Considerăm că o dublare a amenzilor susține recunoașterea că valoarea actuală a amenzilor nu este în măsură să descurajeze fenomenul contravențional, motiv pentru care propunem această modificare. În consecință, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii susține proiectul de act normativ în forma aprobată de Guvern”, a explicat Gabor Sandor, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

La autoturisme, amenzile sunt cuprinse între 275 și 550 de lei, la vehicule de transport persoane cu mai mult de nouă locuri pe scaune (inclusiv conducătorul auto) și maximum 23 de locuri pe scaune (inclusiv conducătorul auto) – între 3.100 și 6.200 lei, la vehicule de transport persoane cu mai mult de 23 de locuri pe scaune (inclusiv conducătorul auto) cuantumul sancțiunilor contravenționale pornește de la 5.500 lei și ajunge la 11.000 lei.

Amenzile pentru vehiculele de transport marfă cu masă totală (MTMA) mai mică sau egală cu 3,5 tone sunt cuprinse între 950 lei și 1.900 lei, cele cu MTMA mai mare de 3,5 tone și mai mică sau egală cu 7,5 tone între 3.100 și 6.200 de lei. 

În cazul vehiculelor de transport marfă cu MTMA mai mare de 7,5 tone și mai mică de 12 tone amenda prevăzută este între 5.500 și 11.000 lei, iar pentru cele cu MTMA mai mare sau egală cu 12 tone cu maximum trei axe (inclusiv) – între 7.100 și 14.200 lei. Dacă MTMA este mai mare sau egală cu 12 tone cu maximum patru axe (inclusiv), amenda va fi de 11.900 – 23.800 lei.

Proiectul a fost transmis Camerei Deputaților, for decizional în acest proiect.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.