Ultimate magazine theme for WordPress.

Subvenții de la bugetul de stat acordate asociațiilor, fundațiilor și cultelor recunoscute în România care înființează și administrează unități de asistență socială

0 108

Asociațiile, fundațiile și cultele recunoscute în România care înființează și administrează unități de asistență socială, cu sediul în Județul Cluj pot depune documentația de solicitare a subvenției în baza Legii nr. 34/1998, pentru anul 2024 până la data de 29 septembrie 2023, ora 14.00, în una dintre următoarele forme:

  1. în pachet închis, la registratura Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială în a cărei rază teritorială îşi are sediul asociaţia, fundaţia sau cultul recunoscut în România, acreditat ca furnizor de servicii sociale potrivit legii, (respectiv AJPIS CLUJ)
  2. electronic, către Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială, pe adresa de email: subventii_lg34@mmanpis.ro

Precizăm că adresa de email mai sus menționată este consacrată DOAR transmiterii electronice a documentației de solicitare a subvenției de la bugetul de stat în baza Legii nr.34/1998.

Sunt eligibile să solicite subvenții de la bugetul de stat în baza Legii nr. 34/1998 asociațiile, fundațiile și cultele recunoscute ăn România care îndeplinesc următoarele condiții de eligibilitate:

  1. administrează unități de asistență socială în cel puțin două județe, inclusiv Municipiul București sau administrează o unitate de asitență socială ai căror beneficiari provin din două sau mai multe județe, inclusiv Municipiul București și care se încadrează în Nomenclatorul serviciilor sociale, aprobat prin H.G. nr. 867/2015
  2. sunt persoane juridice române de drept privat fără scop patrimonial, acreditate ca furnizor de servicii sociale, potrivit legii
  3. dețin licență de funcționare pentru serviciile sociale pentru care solicită subvenție
  4. solicită subvenții în completarea resurselor financiare proprii.

Nivelul mediu lunar al subvenției care se acordă de la bugetul de stat pentru o persoană asistată este următorul:

  • 1.000 lei/persoană pentru serviciile sociale cu cazare, cu excepția adăposturilor de noapte
  • 600 lei/persoană, pentru serviciile sociale fără cazare, precum și pentru adăposturile de noapte.

Alte informații necesare, precum și instrucțiuni privind transmiterea electronică a documentației de solicitare a subvenției de la bugetul de stat, sunt prevăzute în Anunțul în atenția solicitanților de subvenții de la bugetul de stat în baza Legii nr.34/1998, pentru anul 2024, publicat pe pagina de internet a Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială, la următoarea adresă: 

https://www.mmanpis.ro/anunt-solicitanti-subventii-in-baza-legii-nr-34_1998/

precum și pe pagina de internet a Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială, la următoarea adresă: 

https://cluj.mmanpis.ro/anunt-solicitanti-subventii-in-baza-legii-nr-34_1998/ .

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.