Ultimate magazine theme for WordPress.

Spitalul Huedin a primit un container pentru triaj epidemiologic

0 618

Spitalul de Pediatrie din Cluj-Napoca are două containere pentru triajul epidemiologic al copiilor. Decizia de a nu mai fi consultați în corturi a fost luată din cauza condițiilor meteo. Alte două containere similare au fost trimise la Spitalul CFR și la Spitalul Huedin, ambele aflate în aceeași situație. În total, în județ sunt 20 de astfel de containere dedicate triajului epidemiologic. Acestea sunt dotate cu sistem de încălzire și oferă condiții mai bune atât pentru personalul medical, cât și pentru pacienți.

Spitalul de Pediatrie din Cluj-Napoca a devenit unitate medicală hibrid, cu patru locuri la terapie intensivă pentru pacienții infectați cu noul coronavirus. În acest moment, doar un loc este ocupat de un copil infectat cu SARS-CoV-2.

Pentru ca pacienții suspectați de infectare să nu între în contact cu ceilalți s-au adus două containere pentru triaj epidemiologic.

Valoarea unui astfel de container ajunge la 10 mii de euro.

Achiziția a fost posibilă cu ajutorul Administrației Naționale pentru Rezerve de Stat și Probleme Speciale.

Containerele au încălzire, iluminare naturală și artificială, sunt cuplate la curent electric și, în mod normal, pot găzdui patru persoane. Însă, având în vedere că vorbim de pacienți suspectați de infectare cu noul coronavirus, într-un container este permisă prezența unui singur bolnav.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.