Ultimate magazine theme for WordPress.

“Spaima munților”, polițiștii din Beliș și Mărișel au ieșit în acțiune. Ce constatări au avut într-o zi

0 190

Miercuri, polițiști din cadrul Posturilor de Poliție Comunale Mărișel și Beliș, au desfăşurat activităţi pe linia prevenirii delictelor silvice.  

AVOCAT

În jurul orei 19:30 au oprit pentru control autoutilitara condusă de o femeie, de 25 ani, din comuna Călățele, județul Cluj, care transporta 253 legături de cetină verde din specia molid, respectiv 1.265 kg, fără a deține documente de proveniență.

Femeia a fost sancționată contravenţional conform Legii nr.12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cetinei, în valoare de aproximativ 1.265 lei, aceasta fiind predată în custodia personalului silvic din cadrul Ocolului Silvic Privat Vlădeasa Huedin S.R.L. pentru valorificare.

În cadrul acţiunii, poliţiştii au identificat o autoutilitară, condusă de un bărbat de 39 ani, din comuna Gilău, care a pătruns pe un drum forestier în Pădurea Primăriei Comunei Mărișel din zona ,,Grinzi” şi care nu își justifica prezența în pădure.

Bărbatul a fost sancționat contravențional conform Legii nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice pentru faptul că a pătruns în fond forestier național fără avizul proprietarului sau administratorului acestuia.

În continuare, polițiștii s-au deplasat pe drumul forestier, iar în apropierea albiei Lacului de Acumulare Beliș Fântânele au identificat pe marginea drumului forestier 26 bușteni, lemn rotund de lucru, cepuiți și fasonați la lungimea de 4 m, care proveneau din arborii doborâți de fenomenele naturii.

La fața locului a fost solicitată prezența pădurarului titular de canton, care a inventariat masa lemnoasă stabilind că aceasta are un volum total de 3,53 mc, in valoare de aproximativ 1.050 lei.

Întrucât în acea zonă nu există nici un parchet de material lemnos autorizat spre exploatare, materialul lemnos abandonat a fost confiscat și predat în custodia personalului silvic.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.