Ultimate magazine theme for WordPress.

Șoselele morții: Peste 700 de români au sfârșit în accidente în primele şase luni din 2022. Soluțiile identificate

0 489

Peste 700 de români au murit în accidente rutiere în primele şase luni din 2022, pe drumurile țării. România este campioană în UE la numărul de morţi în accidente rutiere, iar pe DN1 este, de departe, cel mai periculos drum din ţară

„Principalele drumuri naţionale pe care s-au produs accidente rutiere grave au fost: DN1, DN7, DN2 şi DN6”, a declarat Cristian Andrieş, ofiţer specialist în cadrul Direcţiei Rutiere din IGPR.

Fie că nu se asigură corect, fie că vizibilitatea este proastă, şoferii se avântă în depăşiri care le aduc moartea. În plus, drumurile cu o singură bandă pe sens sunt cele mai periculoase, spun specialiştii.

Soluţii ar exista pentru ca astfel de carnagii să fie evitate. Benzile alternative reprezintă doar una dintre soluţiile propuse de poliţişti pentru reducerea numărului de accidente. Momentan, astfel de benzi alternative funcţionează doar pe DN2, între Sineşti şi Moviliţa.

„Trebuie lăţite aceste drumuri, fie că vorbim de DN 2, fie că vorbim de DN6. Două benzi pe sens, parapet pe mijloc. Exemplu este parapetul de pe DN1, care a fost montat în iunie 2016. De atunci, nu se mai moare. Este dovada că de şase ani acolo nu a mai murit niciun om”, a precizat Alex Vîlvoi, fondator al Asociaţiei România fără Gropi.

Statisticile sunt îngrijorătoare pentru ţara noastră: 11 accidente rutiere au loc zilnic pe şoselele morţii.

foto: arhivă

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.