Ultimate magazine theme for WordPress.

Somn ușor Poliția Huedin! Patroana de la Montana poate aștepta mult și bine după aur și bani

0 383

A trecut o lună din momentul în care Angela Dinea, patroana hotelului Montana din Huedin, a fost prădată de hoți. În noaptea de 1 spre 2 septembrie, persoane necunoscute au pătruns în casa femeii de afaceri din Păniceni, au furat 8.000 de lei și bijuterii în valoare de 62.000 de lei. Polițiștii din Huedin s-au îndreptat inițial cu ancheta către niște țigani din Aghireșu, dar se pare că abandonează pista din lipsă de probe și o iau de la capăt. Timpul pierdut de anchetatori, cu suspecții din Aghireșu, i-a făcut să se îndepărteze și mai mult de adevărații făptași.

După furtul de 80.000 de euro, din casa omului de afaceri din Huedin, Gheorghe Rauca, de la începutul anului 2017, polițiștii din Huedin au primit o nouă de lovitură de knockout la începutul lunii septembrie.

Casa femeii de afaceri din Păniceni a fost spartă de către hoți, iar anchetatorii nu au nici cel mai mic indiciu despre autori. De această dată, oamenii legii din Huedin nu s-au putut baza pe camerele de supraveghere, la fel ca în cazul Rauca, astfel că indiciile despre făptași sunt egale cu zero.

Inițial, polițiștii au ales pista cea mai ușoară. Aceștia au identificat niște țigani din Aghireșu care lucraseră cu ziua prin Păniceni. După o serie de audieri, anchetatorii și-au dat seama că cei vizați nu sunt hoții adevărați, astfel că pista a fost abandonată și trebuie să ia ancheta de la capăt.

POLIȚIA PASEAZĂ RESPONSABILITATEA ÎN CURTEA PROCURORILOR ȘI INVERS

Contactați telefonic, reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Cluj s-au ferit să spună la modul concret dacă au sau nu suspecți în acest furt și s-au grăbit să paseze responsabilitatea în curtea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Huedin, de parcă procurorii lucrează cu informatorii și fac anchetă în teren.

„În dosarul respectiv polițiștii efectuează cercetări sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin. Activitățile nu stagnează”, precizează subinspectorul Carmen Jucan, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Cluj.

Drept urmare a declarației reprezentanților IPJ Cluj, Petru Secan – prim procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Huedin susține că nu e treaba procurorului să găsească hoții.

„Este adevărat că dosarul se află în coordonarea procurorului, dar asta în baza unui plan de anchetă întocmit de polițiști. Polițiștii au desfășurat activități în dosar, au avut un cerc de suspecți. Dacă nu se confirmă că aceștia sunt se vor orienta spre alte persoane”, ne spune prim procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin.

Citește și ….

Hoții au furat o adevărată avere de la patroana hotelului Montana

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.