Ultimate magazine theme for WordPress.

Șoferii sunt obligați să oprească la semnalul nevăzătorilor chiar și în locurile nemarcate

0 127

Atenție la bastonul alb când sunteți la volanul mașinii! Acesta a fost mesajul pe care l-au transmis persoanele nevăzătoare cu ocazia Zilei Bastonului Alb, care ne amintește anual de drepturile pe care le au aceștia. Șoferii au oprit la semnalele nevăzătorilor care voiau să traverseze strada, însă doar în prezența polițiștilor clujeni.

Alin este nevăzător din naștere și mărturisește că în spatele independenței de mișcare stau ani buni de muncă și de adaptare la provocările vieții de zi cu zi.

Alături de alți nevăzători, Alin a vrut să le arate șoferilor cât este de important să oprească atunci când văd bastonul alb ridicat.

Codul Rutier le permite persoanelor nevăzătoare să traverseze strada chiar și prin locuri nemarcate, dacă își semnalizează intenția cu acest baston.

Totul a mers bine la demonstrație, însă numai pentru că la acțiunea nevăzătorilor au participat polițiștii, care le-au făcut semn șoferilor să oprească.

Am vrut să vedem cum se descurcă un nevăzător în absența polițiștilor, așa că l-am chemat în ajutor pe Alex Bologa, judoka medaliat de două ori cu bronz la Jocurile Paralimpice. Alex e nevăzător din copilărie.

Dacă nu opresc la semnalul nevăzătorilor, șoferii pot fi amendați cu maximum 725 de lei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.