Ultimate magazine theme for WordPress.

Șoferii care au rămas fără permis ar putea să își suspende polița de asigurare. Ce condiții sunt

0 193

Șoferii care au rămas fără permis de conducere ar putea să își suspende polița de asigurare RCA. Acest lucru ar putea fi posibil din 2024.

PSD NEGRENI

După noile reglementări, șoferii care se aleg cu permisul suspendat își vor putea suspenda și polița de asigurare pe aceeași perioadă, doar dacă pot menține autoturismul în afara domeniului public.

PSD POIENI

Totodată, mașina ar putea fi verificată chiar și atunci când este parcată sau se află în mișcare fără ca șoferul să fie oprit pentru un control clasic de rutină. 

PSD MĂRGĂU

Condiții pentru suspendarea asigurării

Asiguratul trebuie să facă la asigurător o cerere, căruia să îi prezinte și dovada, în urma căreia perioada asigurării se va prelungi prin act adiționat. Cu toate acestea, proprietarul mașinii va fi obligat să țină mașina în afara părții carosabile. 

Procedura de suspendare nu ar trebui să dureze mai mult de cinci zile. 

O altă modificare importantă este legată de faptul că valabilitatea RCA-ului ar putea fi verificată chiar și atunci când autoturismul este staționat sau chiar dacă șoferul nu este oprit de polițiști în trafic.

Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România sau asigurătorul RCA vor putea elibera un istoric al autoturismelor legat de avariile suferite. Desigur, în acest caz vorbim de situațiile în care păgubitul își repară mașina pe baza asigurării. Toate aceste modificări ar putea să intre în vigoare din ianuarie 2024.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.