Ultimate magazine theme for WordPress.

Singura comună din zona Huedin care nu are cazuri COVID-19 în prezent

0 1.784

Comuna Ciucea, unde până nu de mult erau restricții dintre cele mai dure, nu mai are niciun caz de coronavirus. Este a doua zi la rând când Direcția de Sănătate Publică Cluj raportează 0 cazuri de covid-19 în comuna Ciucea.

În județul Cluj doar trei comune sunt cu zero cazuri de covid-19 la data de 19 aprilie 2021. Alături de Ciucea, comunele Aiton și Ploscoș, din zona Turzii, nu au niciun caz de covid.

COMUNA CIUCEA ÎN SCENARIUL VERDE

Cu 0 infecții în comuna Ciucea, localnicii se pot bucura de mai multă libertate.

„Fiind stare de alertă, toate UAT-urile se supun restricțiilor impuse de lege. Măsuri suplimentare nu se impun, însă sunt aplicabile restricțiile generale, aferente scenariului verde. Și este important de menționat faptul că are relevanță și când se face reevaluarea UAT-ului în cauză, pentru că restricțiile generale din cele trei scenarii se iau pe o perioadă de 14 zile. De pildă, dacă un UAT a fost încadrat ieri în scenariul roșu, având 3,40, chiar dacă azi are 0 rata, rămâne în scenariul roșu încă 13 zile până când se va face reevaluarea UAT-ului în cauză”, spune pentru INFO Huedin, prefectul județului Cluj – Tasnádi István-Szilárd.

În situația unor noi cazuri de infecție, comuna Ciucea trece în scenariul corespunzător numărului de infecții raportate.

„Incidența la urcare trebuie constatată și, implicit, măsurile/scenariul aplicat în maxim 48 de ore de la depășirea pragului”, mai adaugă prefectul pentru INFO Huedin.

Iată măsurile care se aplică în scenariul VERDE.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.