Ultimate magazine theme for WordPress.

Se schimbă etichetele alimentelor. Vor fi pe culori

0 453

Un nou mod de etichetare a alimentelor care se aplică în mai multe state europene ar putea fi introdus și în țara noastră. Parlamentarii discuta un proiect de lege în acest sens.

Un proiect de lege prevede schimbarea etichetelor produselor alimentare de la rafturi astfel încât acestea să aducă informații suplimentare consumatoriului despre produsul ales.

Etichetele alimentelor vor avea diferite culori: A – verde închis – B verde deschis – C galben – D portocaliu – E roşu.

Pe fiecare produs, consumatorul va putea observa litera aferentă este evidențiată, iar interpretarea este următoarea:

  • produsele marcate cu culoarea verde (A, B) sunt produse importante în alimentație, care ar trebui consumate mai des. Au cea mai bună valoarea nutruțională.
  • produsele marcate cu galben (C) ar trebui consumate cu moderație,
  • produsele marcate cu portocaliu și roșu (D, E) trebuie consumate în cantitate mai mică, deoarece conțin o cantitate mai mare de grăsimi, zahăr și sare.

Etichetele vor evidenţia valoarea nutritivă a produsului pentru 100 g sau 100 ml, putând exista scoruri diferite chiar în cadrul aceleiași categorii de produse, urmare a rețetelor diferite.

Sistemul este folosit în Franța încă din 2017. Este însă opțional momentan, dar mulți jucători din piața de profil, atât retaileri cât și producători, l-au implementat deja în Europa, în țări precum Franța, Belgia, Spania, Germania și Olanda.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.