Ultimate magazine theme for WordPress.

Scandal la non stop în Huedin. DIAKITE MOHAMED, zis JEAN, încătușat și dus la secție

0 4.164

Polițiștii din Huedin sunt înjurați și batjocoriți peste tot pe unde se întâlnesc cu Diakite Mohamed, zis Jean. Bărbatul, condamnat pentru ultraj judiciar și cercetat în alte dosare penale, are o problemă cu oamenii legii. La fel s-a întâmplat și sâmbătă seara, la magazinul non stop din Huedin. Jean s-a luat la harță cu doi polițiști de la rutieră și a început să-i înjure. Scandalul a fost cu spectatori astfel că putem vorbi despre o tulburare a liniștii și ordinii publice, conform definiției din Codul Penal. Cu toate acestea, Jean s-a ales doar cu o amendă și nu cu un dosar penal. În lipsa unor măsuri ferme din partea autorităților, astfel de scene se vor mai repeta.

Doi polițiști de la rutieră din Huedin au oprit sâmbătă seara la magazinul non stop pentru a-și cumpăra ceva. În interiorul magazinului se afla și Diakite Mohamed. Agenții i-ar fi atras atenția bărbatului să poarte mască în interior. La auzul recomandării, Jean ar fi sărit ca ars, înjurându-i pe cei doi agenți. Oamenii legii i-au cerut bărbatului să se legitimeze, dar acesta a refuzat și pentru că devenise recalcitrant a fost imobilizat și dus la Poliția Huedin.

Deși are un trecut infracțional bogat, fiind condamnat pentru ultraj judciar și cercetat în alte dosare, Jean a scăpat doar cu o amendă de 2.000 de lei pentru nepurtarea măștii, refuz de legitimare și injurii adresate agenților de poliție.

Iată ce spune articolul 371 din Codul Penal: „Fapta persoanei care, în public, prin violențe comise împotriva persoanelor sau bunurilor ori prin amenințări sau atingeri grave aduse demnității persoanelor, tulbură ordinea și liniștea publică se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă”.

Gestul repetat al bărbatului a rămas sancționat doar cu o amendă.

„La data de 3 octombrie 2020, în cursul serii, polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Huedin, au depistat o persoană care se afla în interiorul unei societăți comerciale și nu respecta măsurile legale impuse pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19. Polițiștii i-au pus în vedere bărbatului obligația de a purta mască de protecție în interiorul societății comerciale și i-au solicitat acestuia informații pentru stabilirea identității.
Cel în cauză a refuzat, manifestând un comportament recalcitrant și agresiv din punct de vedere verbal. A fost necesară imobilizarea acestuia și conducerea lui la sediul unității de poliție pentru stabilirea identității. Ulterior, bărbatul a fost sancționat contravențional pentru fapte de natură a aduce atingere normelor de conviețuire socială și a celor prevăzute în contextul stării de alertă, respectiv a Legii 55/2020″
, precizează Andreea Vișan, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.