Ultimate magazine theme for WordPress.

Săptămână de foc! Temperaturile pot ajunge și la 40 de grade Celsius în anumite zone

0 84

Până la jumătatea lunii iulie, spun specialiștii în meteorologie, temperaturile caniculare se vor situa cu mult peste media acestei perioade, avertizează severe-weather.eu. În România, potrivit ANM, în anumite zone, temperaturile pot trece de 40 de grade Celsius.

AVOCAT

Este un val de căldură de lungă durată, cu temperaturi de peste 40 de grade Celsius în anumite zone și care se va intensifica la începutul acestei a doua săptămâni din iulie și va persista timp de 7-10 zile, adică cel puțin până în weekendul următor.

ALESIA

La fel ca în cazul valului de caniculă din iunie, cele mai mari temperaturi sunt prognozate, din nou, în Europa de Est și Peninsula Balcanică, valori peste 40 de grade Celsius urmând să fie consemnate și în unele părți ale Italiei.

Zona de blocaj se va consolida treptat din regiunea mediteraneană în Europa Centrală și de Est până la mijlocul acestei luni.

Modelul meteorologilor arată că, după episoadele de vreme severă de la începutul lui iulie, domul termic mare „parcat” peste Europa de Est se accentuează începând de joi, crescând semnificativ temperaturile continentale.

Meteorologii mai spun că un contrast termic puternic va favoriza temperaturi mult sub medie în vestul și sud-vestul Europei vineri, în timp ce valul de căldură va atinge cote maxime în est vineri și sâmbătă.

De miercuri până vineri, modelul prognozează vârfuri caniculare în Italia, țările din Peninsula Balcanică, Slovacia, Polonia, Ucraina, Belarus și regiunea baltică.

Temperaturile vor fi cu mult peste media mijlocului lunii iulie, local chiar cu peste 12 °C mai mult.

Contrastul de temperatură între vestul și centrul Europei va duce la apariția unor vânturi puternice care se vor manifesta din Franța spre regiunea munților Alpi și până Polonia în perioada următorului weekendului următor, fiind posibile noi episoade de vreme severă.

Vineri nu e 13, dar e cea mai caniculară zi

Vineri ar urma să se înregistreze cele mai ridicate temperaturi pentru acest nou val de căldură.

Temperaturile maxime vor ajunge între 38 și 42 de grade Celsius în sudul Italiei și în nordul Peninsulei Balcanice, în special în estul Croației, nordul Serbiei și Ungaria.

De asemenea, în unele părți din România, Bulgaria și Grecia sunt prognozate temperaturi de până la 40 de grade.

Vineri și sâmbătă, temperaturile se vor apropia de acest prag și în Moldova și în sud-vestul Ucrainei, iar vineri căldura se va extinde temporar și în regiunea baltică.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.