Ultimate magazine theme for WordPress.

Salvamont România anunță risc de avalanșă la Vlădeasa

0 145

Cei care aleg să își petreacă timpul liber la munte trebuie să fie atenți. Dispeceratul Național Salvamont (Salvamont România) a anunțat că există un pericol de declanșare a avalanșelor în mai multe zone din țară, inclusiv la Vlădeasa. Atenționarea expiră luni seara.

Potrivit salvamontiștilor, stratul de zăpadă a crescut semnificativ în ultimele zile, iar pe pantele suficient de înclinate și pe văile adăpostite, unde acumulările sunt mai consistente, se pot declanșa avalanșe mici sau medii, prin alunecarea zăpezii proaspăt depuse peste stratul vechi.

„Stratul de zăpadă a crescut semnificativ în ultimele zile, în special pe versanții vestici. În partea superioară a stratului se întâlnesc local până la 40-50 cm de zăpadă recentă, în special pe versanții vestici sau pe văile unde a fost transportată de vânt de pe creste. Pe văi sunt prezente depozite însemnate de zăpadă.

Pe pantele suficient de înclinate și pe văile adăpostite, unde sunt acumulări mai consistente, se pot declanșa avalanșe mici și medii, prin alunecarea zăpezii proaspăt depuse peste stratul vechi și compact sau prin ruperea și alunecarea unor plăci de vânt formate în apropierea crestelor, riscul fiind amplificat la supraîncărcări”, a transmis Salvamont Romania-Dispeceratul National Salvamont.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.