Ultimate magazine theme for WordPress.

România, împărțită între ploi, vijelii și temperaturi de foc

0 160

Meteorologii ANM au emis, marți, mai multe avertizări meteo cod galben de ploi și vijelii, dar și de caniculă, care vizează mai multe județe ale țării.

AVOCAT

Prima avertizare cod galben de ploi și vijelii emisă de ANM este valabilă în intervalul 25 iunie, ora 12 – 26 iunie, ora 3.

ALESIA

În intervalul menționat, în Banat, sudul Crișanei, sud-vestul Transilvaniei, în cea mai mare parte a Carpaților Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali vor fi perioade cu instabilitate atmosferică.

Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 50…70 km/h), descărcări electrice și izolat vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…30 l/mp și izolat de peste 40 l/mp. Notă: manifestări de instabilitate atmosferică vor fi pe arii restrânse și în restul teritoriului.

A doua avertizare cod galben de caniculă este valabilă pe tot parcursul zilei de 25 iunie.

Valul de căldură va persista în jumătatea sudică a Olteniei și Munteniei, disconfortul termic se va menține ridicat, indicele temperatură – umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități și pe alocuri va fi caniculă.

Temperaturile maxime, mai mari decât cele normale la această dată, vor fi în general de 34…35 de grade, iar noaptea va fi tropicală, cu minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade.

A treia avertizare meteo cod galben de caniculă emisă de ANM este valabilă pe tot parcursul zilei de 26 iunie.

Valul de căldură va persista în jumătatea sudică a Olteniei și Munteniei și se va extinde în Banat. Disconfortul termic se va menține ridicat, indicele temperatură – umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități și va fi caniculă.

Temperaturile maxime, mai mari decât cele normale la această dată, vor fi în general de 34…35 de grade, iar noaptea va fi tropicală, cu minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.