Ultimate magazine theme for WordPress.

România este în TOP 10 țări europene la creșterea prețurilor

0 163

Țara noastră se află în topul țărilor europene la creșterea prețurilor de consum. Potrivit Eurostat, România se situează pe locul 6 în Uniunea europeană, după ce rata anuală a inflației a crescut în aprilie la 11,7 procente.

RATA INFLAȚIEI ÎN ȚĂRILE UE
Estonia 19,1%
Lituania 16,6%
Cehia 13,2%
Letonia 13,1%
Bulgaria 12,1%
România 11,7%
sursa: Eurostat.

România s-a situat, în aprilie, pe locul 6 în Uniunea Europeană la creșterea prețurilor de consum, arată datele Eurostat. Rata anuală a inflației din România a crescut în aprilie la 11,7%, de la 9,6% în luna martie.

Singurele state din UE cu rate ale inflației mai mari au fost: Estonia (19,1%), Lituania (16,6%), Cehia (13,2%), Letonia (13,1%) și Bulgaria (12,1%). La nivelul zonei euro, inflația anuală a rămas stabilă la 7,4%. La nivelul UE, inflația a crescut de la 7,8% la 8,1%. România s-a situat  și în martieîn rândul celor 10 state membre UE cu cele mai mari creșteri de prețuri, însă în aprilie a urcat și mai mult în Topul scumpirilor. Eurostat calculează rata anuală a inflației ca variație a indicelui armonizat al prețurilor de consum (HICP) într-o lună, comparativ cu aceeași lună a anului precedent.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.