Ultimate magazine theme for WordPress.

Români fraudați de alți români în Norvegia. S-a ajuns la credite de sute de mii de euro

0 209

În scopul evitării exploatării cetăţenilor români care doresc să muncească in Norvegia, vă transmitem informaţiile primite de la Ambasada României la Oslo, în vederea conștientizării acestora, pentru a nu cădea victime ale înșelătoriilor și exploatării prin muncă pe teritoriul Norvegiei.

PSD NEGRENI

Din informațiile oferite de Ambasada României la Oslo a rezultat că cetăteni români, aflați la muncă pe teritoriul Regatului Norvegiei, au devenit victime ale exploatării prin muncă şi/sau ai unor înșelătorii financiare.

PSD POIENI

Muncitori români au fost fraudati de compatrioți, care, la adăpostul firmelor pe care le conduc, le-au furat cartea de identitate bancară angajaţilor au accesat credite foarte mari, la diferite instituţii de credit din Norvegia, în numele si pentru angajatul lor. Mulţi dintre aceștia au rămas în continuare cu datorii de sute de mii de euro, sume pe care nu au posibilitatea să le achite. În timp ce plățile au ajuns către angajator, facturile şi creanțele de colectare a datoriilor ajung la muncitorul imigrant.

PSD MĂRGĂU

Metodele folosite de fraudatori sunt: falsificarea foilor de salariu, falsificarea identităţii prin atribuirea de funcții de conducere în firme sau, în cazuri mai elaborate, constituirea de firme in numele victimei.

„Facilitatorii” solicită 20-30% din sumă, copie după pașaport, CNP Norvegian si token bancar. Pe lângă suma stabilită de comun acord, fraudatorii „împrumută” alte sume considerabile fără știința, dar cu documentele păgubitului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.