Ultimate magazine theme for WordPress.

Reguli noi pentru ITP. Ce se schimbă

1 2.181

Reguli noi, începând chiar de marți, pentru Inspecţia Tehnică Periodică (ITP) a maşinilor. Vom avea parte de mai multe verificări faţă de cele cu care ne-am obişnuit deja.

PSD NEGRENI

În primul rând, autoturismul va fi supus unui test de depistare a erorilor stocate în computerul de bord, un fel de diagnoză.

PSD POIENI

Apoi, un al doilea test va fi cel al măsurării exacte a consumului maşinii, iar pentru autoturismele dotate cu instalaţii pe gaz se va inspecta nivelul de pierderi din rezervor şi conducte.

PSD MĂRGĂU

Tot de marți s-a schimbat şi modul de transmitere a datelor către RAR.

Service-urile care fac ITP au obligaţia de a descărca un link prin care intră în server pentru a introduce datele, date care vor fi validate de Registrul Auto Român.

Odată cu noile reguli apar şi nemulţumiri din partea unor administratori de staţii ITP, asta pentru că a fost necesară achiziţia de echipamente performante. E drept, ei au fost anunţaţi de acum cinci ani despre aceste modificări şi au avut timp.

Noile reguli la ITP sunt de fapt o transpunere a regulamentului european.

1 Comentariu
  1. Liviu spune

    S-a terminat cu acele mașini fără DPF, EGR off și alte mizerii. Multe mașini vechi și-au terminat chinul pe drumurile patriei. Mă întrebam când se va termina cu fumigenele aduse de la „băbuțe” din DE.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.