Ultimate magazine theme for WordPress.

Radu Abrudan, candidat la Primăria Ciucea: Proiecte realizate în comuna Ciucea și aflate în curs de realizare (A.E.)

0 17

În acest moment, pe raza comunei Ciucea se află în lucru următoarele proiecte:

  • Proiect reabilitare străzi în comuna Ciucea, un proiect finanţat din fonduri europene pe Axa 7.2, în care sunt prinşi pentru asfaltare 8,4 kilometri drumuri din comună proiect in valoare de 1.3mil eur – poza harta
  • Proiect modernizare drumuri în comuna Ciucea, proiect finanţat prin OUG 28, fonduri guvernamentale, ce vizează asfaltarea a 5,4 kilometri de drumuri din comună proiect in valoare de 900 mii eur – poza color
  • Modernizarea Căminului Cultural din Vânători (înlocuire pardoseală şi lucrări la faţada exterioară)
  • Lucrări de reabilitare trotuare, cu pavaj, pe toata lungimea drumului european ce strabate localitatea Ciucea.
morosan-300×250

Proiecte pentru viitor:

  • Proiect integrat pentru introducerea apei şi canalizare în toată comuna Ciucea
  • Proiect de modernizare şi construirea unei săli de sport la Şcoala Gimnazială “Octavian Goga” din Ciucea

 Credeti-ma ca stiu ce trebuie facut pentru comuna noastra insa nu vreau sa trec pe hartie multe lucruri cum fac altii,eu prefer sa promit mai putin si sa fac mai mult!

În 2013 s-a asfaltat, din fonduri proprii, prima stradă din comuna Ciucea. Uliţa “Peste Vale” pe o lungime de 1300ml, a fost doar începutul adevăratului “maraton” ce a urmat! În 2014 s-a continuat asfaltarea în comună, cu drumul ce duce la cimitirul din localitatea Ciucea, pe o distantă de 780 metri şi cu regularizarea pârâului Dude.

Tot în 2014 s-au realizat documentaţiile tehnico-economice şi s-au depus proiecte pentru obţinerea de fonduri europene, proiecte care, bineinteles, au fost si castigate . Ca urmare a acestor demersuri, în anul 2015 au fost asfaltate trei străzi:

  • Drumul comunal Vânători Sat – 1971ml
  • Drumul Calea Lată Plopiş – 910 ml
  • Drumul cu denumire populară “Uliţa mânjeştilor” – 240 ml

În 2016 au demarat şi s-au finalizat lucrările pentru reabilitarea drumului “, strada Surduca (1150 ml asfaltaţi), o investiţie realizată din bugetul local, cu sprijinul Consiliului Judeţean Cluj.

Iluminatul stradal, a fost de asemenea un proces continuu care s-a întins pe toată perioada celor 4 ani ai mandatului!

“Începând cu investiţiile realizate la acest capitol în 2012, şi terminând cu cele mai recente, azi, se poate afirma că avem un iluminat stradal la norme europene şi care a adus o economie la bugetul local în cuantum de aproximativ 50.000 lei anual. Datorită acestui fapt, banii investiţi urmând să fie amortizaţi într-un timp foarte scurt, aproximativ 3 ani de zile.

Şcoală şi sport – alte investiţii care merită!

În 2013 au început lucrările pentru realizarea unui teren teren de fotbal cu suprafaţă de joc sintetică şi nocturnă, o investiţie realizată în incinta curţii Şcolii Gimnaziale “Octavian Goga” din Ciucea. Noul teren cu gazon sintetic a animat tinerii din comună şi copiii care frecventează cursurile şcolii din Ciucea. “Sunt mândru că aproape zilnic, când trec pe lângă terenul de sport, acesta este utilizat, uneori mai mulţi, alteori mai puţini tineri, sunt acolo, pentru mişcare şi recreere”.

Şi ceea ce este la fel de interesant şi trebuie obligatoriu subliniat este faptul că acest obiectiv a fost realizat din fonduri proprii, cu o investiţie financiară minima, însă la o calitate suprioară. Astfel, comuna Ciucea beneficiază de unul dintre cele mai bune terenuri de mini-fotbal cu gazon sisntetic din judeţul Cluj.

Să nu uităm de reabilitarea Căminului Cultural din localitatea Ciucea, pentru care s-a intervenit cu diferite lucrări la exteriorul clădirii: reparaţii şi modernizare faţădă exterioară, înlocuirea jgheaburilor, modernizare intrare din DN 1, E 60, precum şi alte lucrări interioare, modernizarea bucătăriei şi realizarea unui grup social, investiţie foarte necesară, care nu exista până atunci

În localitatea Vânători la Căminul Cultural din sat au fost realizate grupuri sociale noi, care nu existau până în acel moment în dotările căminului, fiind totodată împrospătată şi zugrăveala sălilor din interiorul clădirii.

Reabilitarea sediului primăriei

În anul 2013 a demarat procesul de reabilitare a clădirii care găzduieşte sediul primăriei. Atunci a fost achiziţionat şi montat sistemul de încălzire central. În anul următor, 2014, s-au înlocuit geamurile existente, cu geamuri termopan, iar în 2015 sediul instituţiei a prins o înfăţişare nouă, fiind termoizolat prin placare cu plăci de polistiren şi aplicată tencuială decorativă.

In  interiorul clădirii, a fost achiziţionat mobilier nou.

COD MANDATAR PNL CLUJ – 21200012.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.