Ultimate magazine theme for WordPress.

PSD susține proiectul prin care certificatul verde să fie obligatoriu la locul de muncă. România, la un pas de cele mai dure restricții!

0 364

Certificatul verde urmează a fi obligatoriu la locul de muncă, indiferent de numărul de angajați din clădire. Proiectul ajunge, luni, azi în comisiile de la Camera Deputaților, apoi va fi votul final. Deși la Senat a votat împotrivă, PSD va susține acum legea, cu mai multe modificări.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a transmis că certificatul verde este o prioritate pentru ţara noastră. Social-democratul susţine că se va ajunge la o „concluzie aşteptată şi predictibilă” pentru români.

„Cred că certificatul verde în contextul european este o prioritate şi pentru români. Am vorbit cu Alexandru Rafila şi cu domnul Alfred Simonis, am văzut amendamentele propuse de domnul Cercel şi cred că vom ajunge la o concluzie aşteptată şi predictibilă pentru români”, a declarat Marcel Ciolacu, întrebat ce şanse sunt ca certificatul verde să treacă, în contextul în care Camera Deputaţilor urmează să se pronunţe. 

Proiectul de lege privind obligativitatea Certificatului verde la locul de muncă va fi dezbătut în comisiile de specialitate din Camera Deputaţilor timp de două săptămâni, perioadă în care PNL şi UDMR speră să contureze o majoritate parlamentară pentru a reuşi să-l adopte. 

Iniţiativa legislativă a picat la Senat, unde nu a întrunit voturile necesare. Camera Deputaţilor este for decizional.

PSD şi AUR s-au opus introducerii certificatului verde la locul de muncă. Social-democraţii au transmis că susţin introducerea certificatului, însă cu anumite amendamente, care să pună accentul şi pe testarea oamenilor, și nu doar pe vaccinare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.