Proiect de dezvoltare a Aeroportului Internațional Cluj pentru perioada 2017-2030
Urmare a întâlnirii conducerii Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj R.A., organizată de conducerea Consiliului Judeţean Cluj, în data de 20 noiembrie 2017, la sediul Consiliului Judeţean Cluj, împreună cu reprezentanţii organizaţiilor sindicale ale aeroportului şi ale Consiliului Judeţean, Aeroportul Cluj a propus următoarea ordine de zi pentru această întâlnire:
– Analiza „Planului de dezvoltare a aeroportului pentru perioada 2017-2030” în vederea atingerii a 7 milioane de pasageri, plan înregistrat la Consiliul Judetean Cluj sub nr. 22388 din 31 iulie 2017.
– Implementarea proiectului „Dezvoltarea infrastructurii de transport intermodal pentru pasageri şi marfă la Aeroportul International „Avram Iancu” Cluj”
– Problema noului Turn de control la Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj R.A.
– Extinderea Pistei de decolare-aterizare la 3400 m.
„Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin Tişe a convocat conducerea Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj R.A. la această întâlnire publică, dar nu a dorit să se discute despre dezvoltarea aeroportului. Deşi prin adresa noastră nr. 8211/31.07.2017, înregistrată la Consiliul Judeţean Cluj sub nr. 22388/31.07.2017, s-a transmis Proiectul de dezvoltare a aeroportului pentru perioada 2017-2030, cu planul de dezvoltare de 7.000.000 pasageri, domnul Alin Tişe nu şi-a făcut timp din data de 31.07.2017 pentru acest proiect şi nici azi, în cadrul acestei întâlniri, nu a abordat acest subiect, ci a abătut atenţia spre alte teme care nu privesc viitorul şi dezvoltarea Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj R.A.
Totodată, precizăm că Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj R.A. are un impact economic semnificativ în România, generând beneficii economice pentru întreaga regiune de peste 30 milioane de euro din PIB-ul naţional. Ca şi aport la creşterea economică, dezvoltarea şi extinderea activităţilor conexe transportului aerian asigură crearea de noi locuri de muncă, atât în mod direct în activităţile aeriene şi conexe acestora, cât şi în mod indirect prin impactul pe care transporturile aeriene îl au asupra altor sectoare ale economiei locale. Estimăm că în ultimii trei ani s-au creat în mod indirect peste 4.500 de locuri de muncă în regiune şi peste 2.000 de locuri de muncă în perimetrul Aeroportului Cluj.
De asemenea, toţi investitorii care aleg această regiune pentru dezvoltarea unor afaceri, sunt favorizaţi în mod direct de existenţa şi dezvoltarea Aeroportului Cluj. Prin urmare, toate investiţiile susţinute de-a lungul timpului de Consiliul Judeţean Cluj în infrastructura Aeroportului Cluj au favorizat dezvoltarea judeţului Cluj, a regiunii Transilvania şi a României.
Regretăm că în cadrul sedinţei de azi, în loc să se discute proiectele aeroportului, Preşedintele Alin Tişe a făcut o serie de afirmaţii jignitoare la adresa angajaţilor aeroportului, fără a se face propuneri concrete cerute imperativ de unii consilieri judeţeni pentru deblocarea situaţiei existente şi fără ca dezbaterile să privească dezvoltările viitoare ale Aeroportului Cluj”, se precizează într-un comunicat de presă al Aeroportului Internațional Cluj.