Programul Rabla a reînceput. Câte tichete sunt disponibile

Programul Rabla a reînceput. Câte tichete sunt disponibile

Ministerul Mediului a anunțat că începând de azi, 17 septembrie, vor fi alocate 30.000 de tichete suplimentare în cadrul programului Rabla. Prima de casare este de 6.500 de lei. Cei care vor să achiziționeze o maşină hibrid vor primi încă 1.700 de lei, iar în cazul maşinilor cu emisii de 98 de grame la 100 de kilometri bonusul este de 1.000 de lei.

Prin cele 30.000 de noi tichete de casare se ajunge la un total de 50.000 de prime acordate în acest an pentru achiziţia de maşini noi, iar Guvernul intenţionează să menţină şi în anul următor acest număr de prime de casare acordate prin Rabla Clasic, aproape dublu faţă de media alocărilor din ultimii doi ani.
Reamintim că Guvernul a aprobat, la jumătatea săptămânii trecute, bugetul de venituri şi cheltuieli al Fondului pentru Mediu şi al Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM) pentru anul 2018, rectificat, astfel că programul Rabla Clasic va fi suplimentat cu 198 milioane lei, atât pentru persoane fizice, cât şi pentru persoane juridice.

Pe modelul ”Rabla”, Guvernul pregătește lansarea unui nou program, de casare a electrocasnicelor. Programul va fi implementat în premieră în România la sfârșitul lunii octombrie și are un buget de 20 de milioane de lei.

Săptămâna aceasta autoritățile vor publica ghidul de implementare și valoarea bonusurilor pentru persoanele care doresc să schimbe electrocasnicele vechi cu unele noi, care au consum redus de electricitate.

Categories: Național

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*