Ultimate magazine theme for WordPress.

Prognoza meteo pentru aprilie și început de mai

0 484

Administrația Națională de Meteorologie a publicat prognoza meteo până în 3 mai. Sunt anunțate ploi și ninsori în 7 ș 8 aprilie, apoi perioadele cu ploi vor fi 14-16 aprilie și 23-28 aprilie (inclusiv în 26 aprilie, de Florii). Posibile ploi și de Paști (1-3 mai) dar temperaturile vor fi în creștere.

Săptămâna 5 – 11 aprilie

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice acestei perioade, în cea mai mare parte a ţării, dar cu o abatere termică negativă uşor mai accentuată în regiunile intracarpatice şi la munte.

Cantitățile de precipitații vor fi local deficitare în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normal pentru acest interval.

Săptămâna 12 – 18 aprilie

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, la nivelul întregii ţări.

Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare în toate regiunile, dar mai ales în cele montane.

Săptămâna 19 – 25 aprilie

Temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric va fi local deficitar în regiunile nordice şi centrale, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 26 aprilie – 3 mai

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice acestei perioade, care cuprinde şi perioada Paştelui Ortodox, la nivelul întregii ţări.

Cantităţile de precipitaţii vor avea o tendinţă uşor deficitară în toate regiunile.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.