Ultimate magazine theme for WordPress.

UPDATE – Procurorul de fier al PJ Huedin s-a înmuiat în fața lui Cosmin Puriș. Magistratul și-a bătut joc de munca polițiștilor

0 2.366

ARTICOL ACTUALIZAT ÎN PARTEA DE JOS. Controversatul Cosmin Puriș, din Sâncraiu, merge acasă după ce a stat mai puțin de 24 de ore în arest. El a fost lăsat să plece de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Huedin în jurul orei 20:00, joi seara, cu toate că ordonanța de reținere expira la miezul nopții. Halucinant este că procurorul Adrian Drăgan nu l-a dus pe Cosmin Puriș în fața unui judecător de drepturi și libertăți, din cadrul Judecătoriei Huedin, cu propunere de arestare preventivă, pentru 30 de zile, după ce miercuri seara acesta a fost prins conducând beat criță și fără permis de conducere. Bărbatul este cercetat pentru mai multe infracțiuni, 6 în ultima lună, printre care și trafic de migranți.

AVOCAT

INFRACȚIUNE DUPĂ INFRACȚIUNE, PROCURORII BLÂNZI CU PURIȘ

Până în luna septembrie 2022, Cosmin Puriș a fost pus sub acuzare pentru multiple infracțiuni, printre care conducere fără permis, furt, amenințare, loviri și alte violențe. Un maraton de infracțiuni, am putea spune fără greșeală.

Începând din 24 septembrie până în 26 octombrie, adică într-o lună, individul ar fi comis 6 infracțiuni. Una de trafic de migranți și una de conducere fără permis. Cele două infracțiuni au fost constatate în Vama Nădlac, județul Arad, dar procurorii l-au lăsat liber, în control judiciar. Apoi ar mai fi comis două infracțiuni în Huedin. Este vorba despre conducere fără permis și refuz de recoltare probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei, având în vedere că aparatul etilotest a indicat o valoare de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat. Miercuri seara, Puriș a fost prins din nou conducând, tot fără permis de conducere și sub influența alcoolului. Valoarea alcoolemiei din etilotest a fost, miercuri seara, de 1,53 mg/l alcool pur în aerul expirat.

REȚINUT ȘI ELIBERAT MAI REPEDE

Cu toate că Puriș se califica fără doar și poate pentru o propunere de arestare preventivă, procurorul Adrian Drăgan l-a lăsat pe acesta, din propriul pix, să plece acasă. Și nu oricum, ci cu aproximativ 4 ore înainte să expire ordonanța de reținere.

Miercuri, Tribunalul Arad a dispus înlocuirea controlului judiciar, în cazul lui Puriș, cu măsura arestului preventiv într-un centru de reținere și arestare preventivă. Puriș a contestat soluția magistraților arădeni și rămâne în libertate până la judecarea apelului, proces care va avea loc la Curtea de Apel Timișoara. C.A. Timișoara poate menține soluția Tribunalului Arad ori o poate schimba. Termenul de judecată va avea loc, cel mai probabil, săptămâna viitoare.

O ALTĂ CRONICĂ A UNEI TRAGEDII?

După cele întâmplate în ultimele zile, rămâne o singură întrebare: De ce își bate joc procurorul Adrian Drăgan de munca polițiștilor? În definitiv sunt multe infracțiuni, unele constatate de polițiști în flagrant delict, iar o măsură preventivă mai dură se impunea.

După audierile de joi, Puriș a fost plasat din nou în control judiciar. Faptul că individul e în control judiciar nu încălzește pe nimeni, iar sentimentul de siguranță, mai ales în Sâncraiu, s-a dus pe apa sâmbetei. Ultimele 4 infracțiuni le-a comis, cu un dispreț total față de lege și de autoritatea polițienească, tot din postura de inculpat aflat în control judiciar.

Iar dacă Puriș va da peste cineva cu mașina, e doar un exemplu, băut fiind ori fără drept de conducere, cu control judiciar, procurorul se va spăla pe mâini. Nu răspunde pentru deciziile sale. Poate conștiința îl va urmări, dacă are așa ceva.

Vă reamintim, în vara anului 2018, INFO Huedin a prezentat imagini cu câțiva tineri drogați ori beți, care se comportau precum zombi. Atunci, publicația a tras un semnal de alarmă că aceștia se bucură de protecția autorităților locale și că va urma, cel mai probabil, o tragedie. NIMENI nu a făcut nimic. Câteva luni mai târziu, doi tineri au decedat nevinovați într-un accident rutier, la Podul Vinerii, iar alți doi au fost răniți. Șoferul vinovat de producerea acelui accident, decedat și el, apărea drogat ori beat și în imaginile prezentate de INFO Huedin înainte cu câteva luni. Necropsia a arătat că șoferul vinovat de producerea accidentului, din primele date, căci ancheta nu este finalizată, avea o alcoolemie în sânge de 2,68 la mie.

Pentru mai multe știri despre Cosmin Puriș, click AICI.

UPDATE – 1 – 28.10.2022

Rezultatele analizelor de sânge, în cazul lui Puriș, arată că acesta nu consumase alcool miercuri seara. Ce s-a întâmplat cu adevărat, de ce pe etilotest a rezultat o alcoolemie de 1,53 mg/l alcool pur în aerul expirat și în sânge 0 (zero) putem doar să presupunem. Și presupunerile nu sunt în direcția defectării etilotestului, nici a măsluirii probelor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.