Ultimate magazine theme for WordPress.

Procurorii au decis: „Uraganul” și „Cacălă” nu sunt pericol public. Bărbații au stat în arest mai puțin de 24 de ore

1 1.332

Ionuț Rezmiveș, zis „Uraganul” și tatăl său Ioan Rezmiveș, zis „Cacălă” au rămas în libertate după ce primul a spart geamul Poliției Huedin, iar celălalt ar fi scos un cuțit la încăierarea din centrul orașului Huedin. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin au considerat că cei doi nu reprezintă un pericol public și nu i-au dus în fața unui judecător de drepturi și libertăți de la Judecătoria Huedin. Magistrații procurori i-au plasat pe cei doi sub control judiciar. Asta înseamnă că bărbații sunt liberi, dar că trebuie să respecte niște obligații. În caz de nerespectare a obligațiilor, măsura controlului judiciar poate fi revocată și înlocuită cu arest la domiciliu sau arest în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă a Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.

Ioan Rezmiveș a fost reținut de către polițiști în seara zilei de 17 februarie la ora 21:05. Fiul său, Ionuț Rezmiveș a fost reținut tot de către polițiști în dimineața zilei de 18 februarie la ora 00:50.

În baza ordonanței de reținere, Ioan Rezmiveș ar fi trebuit să stea în arest sau în custodia autorităților până în seara zilei de 18 februarie la ora 21:05. Ioan Rezmiveș este recidivist, dar asta nu pare să fi contat în fața procurorului.

La fel și Ionuț Rezmiveș, în baza ordonanței de reținere, ar fi trebuit să stea în arest sau în custodia autorităților până în dimineața zilei de 19 februarie la ora 00:50.

Numai că, după aproximativ 12 ore de arest, în data de 18 februarie, în jurul prânzului, cei doi Rezmiveș au fost duși în fața procurorului de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Huedin. Magistratul procuror a decis că bărbații nu reprezintă un pericol public, drept pentru care i-a plasat sub control judiciar.

Odată cu luarea măsurii controlului judiciar de către procuror, ordonanțele de reținere ale celor doi au fost infirmate, iar cei doi Rezmiveș au fost puși în libertate imediat.

De altfel, nu este exclus ca unii procurori din Huedin să aibă o reținere în luarea măsurilor dure și ferme față de unele persoane, având în vedere că Petru Secan, fost prim procuror al PJ Huedin, a fost ultragiat în urmă cu câțiva ani.

Faptul că cei doi nu au stat nici măcar 24 de ore în arest, așa cum inițial s-a dispus, reiese și de pe contul de socializare a lui Ionuț Rezmiveș. Tânărul a distribuit mai multe postări, inclusiv una prin care sugerează „unitatea” țiganilor în caz de bătaie. Practic, în 18 februarie, la ora 17:00, Ionuț Rezmiveș era liber. Asta deși potrivit ordonanței de reținere trebuia să fie liber în jurul orei 00:50, în 19 februarie.

Citește și … UPDATE – VIDEO – Bătaie generală între țiganii din Huedin, în centrul orașului
Citește și … Un bărbat implicat în încăierarea de stradă de ieri a fost reținut
Citește și … „Uraganul”, reținut după ce a spart un geam de la Poliția Huedin. Acum e în arest lângă tatăl lui, „Cacălă”

1 Comentariu
  1. victor spune

    la Huedin nu prezinta pericol public nici un cetatean de etnie roma,nu- i problema ca se bat,nu- i problema ca ataca pe strada pe romani,nu- i problema ca circula cu masi neanmatriculate,nu- i problema ca circula fara permis sau cu permise false,nu- i problema ca fura ,nu- i problema ca noapte de noapte fac curse ilegale cu masinile,dar totusi stam si ne intrebam de ce mai platim politistii din Huedin,de ce mai platim procurorii din Huedin ,pt ca ei nu rezolva problemele cetatenilor,ei cauta tot felul de tertipuri sa nu ia masuri impotriva tiganilor si a celor care incalca legea,nu ar fi mai bine sa ne facem noi dreptate?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.