Ultimate magazine theme for WordPress.

Procedura privind înrolarea, precum și modalitățile de acces în PatrimVen a fost aprobată

0 851

D.G.R.F.P. Cluj-Napoca informează  autoritățile publice, instituțiile publice  sau de interes public că,  prin Ordinul ministrului finanțelor nr. 109/2022 , publicat în Monitorul Oficial nr. 136 din 10 februarie 2022, a fost aprobată Procedura privind înrolarea, precum și modalitățile de acces în PatrimVen.

Utilizarea  de către autoritățile publice,instituțiile publice  sau de interes public din administrația  publică centrală și locală a sistemului informatic PatrimVen se realizează  în baza unui protocol de aderare care include lista serviciilor disponibile din cadrul sistemului informatic, precum şi descrierea interfeţelor de acces la acesta.

De asemenea, actul normativ reglementează procedura privind aprobarea accesului la serviciile disponibile din cadrul sistemului informatic PatrimVen  precum și modelul Cererii de numire sau revocare a administratorului  de interoperabilitate  pentru gestionarea drepturilor de acces ale utilizatorilor din partea autorității  publice, instituției publice  sau de interes public  din administrația publică centrală și locală.

Având în vedere modificările și completările aduse Codului de procedură fiscală prin OG nr.11/2021 , potrivit cărora, începând cu data  de  01 Martie 2022,  autoritățile publice, instituțiile publice sau de interes public din administrația publică centrală și locală sunt obligate să se înroleze în sistemul informatic PatrimVen, D.G.R.F.P Cluj-Napoca recomandă inițierea demersurilor necesare din timp, în vederea evitării eventualelor situații neplăcute cauzate de o suprasolicitare a sistemelor informatice anterior datei de 1 martie 2022”.

Baza legală:-Ordinul M.F. nr. 109/2022 pentru aprobarea Procedurii privind înrolarea, precum şi modalităţile de acces în PatrimVen;

-Legea  nr.207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificarile și completările ulterioare.”

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.