Ultimate magazine theme for WordPress.

Probleme mari pentru fostul primar de Călățele, Petru Toadere. Ce au decis judecătorii din Sălaj, după ce colegii lor de la Huedin au refuzat să îl „albească”

0 1.234

După ce Judecătoria Huedin i-a respins cererea de reabilitare, fostul primar de Călățele, actual consilier local în Călățele, a dat dovadă de un tupeu maxim. Acesta s-a adresat, în luna iunie, Judecătoriei Zalău cu exact aceeași cerere. Voia să îi fie șterse din cazier faptele de natură penală. Fapte asimilate infracțiunilor de corupție, pentru care Petru Toadere a stat la închisoare. Judecătoria Huedin i-a respins cererea lui Toadere, în luna mai 2021. Judecătorul a constatat că mai puțin de 2% din banii furați, din bugetul comunei, au fost înapoiați. O a doua cerere de reabilitare putea fi făcută abia în mai 2022.

Petru Toadere le ceruse judecătorilor să îl „albească”, după ce în trecut a fost condamnat pentru infracțiuni asimilate faptelor de corupție. În prezent, el ocupă funcția de consilier local în cadrul Consiliului Local Călățele.

DECIZIA JUDECĂTORIEI ZALĂU

Judecătorii Judecătoriei Zalău au respins și ei cererea de reabilitare formulată de Petru Toadere prin avocat. După o amânare a pronunțării, Hotărârea a fost pronunțată marți, 22 noiembrie.

„În temeiul art. 533 alin. (1) C.proc.pen. raportat la art. 170 alin. (1) C.pen., respinge cererea de reabilitare judecătorească formulată de petentul TOADERE PETRU, născut la data de …., domiciliat în … ?i cu domiciliul procesual ales la sediul avocatului …………….. din Zalau, str. ……., nr. …., ap…………, jud. Sălaj. În baza art. 275 alin. (2) C.proc.pen., obligă petentul la plata către stat a sumei de 200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare. Cu drept de contestaţie în termen de 10 zile de la comunicare pentru procuror şi pentru petentul Toadere Petru. Pronunţată astăzi, 22.11.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia procurorului şi a petentului prin mijlocirea grefei instanţei. Document: Hotarâre  283/2021  22.11.2021”, se arată în minuta instanței sălăjene.

Că nu este declarat reabilitat este o problemă pentru Toadere.

A doua problemă a fostului primar din Călățele este că riscă să piardă un imobil pe care îl deține în Huedin. Primăria Călățele vrea să recupereze prejudiciul și a început executarea lui Petru Toadere. Fostul edil a făcut contestație la executare, iar acum dosarul se află pe rolul Judecătoriei Huedin.

După cum stabilesc instanțele de judecată, este cert şi necontestat că inculpatul Toadere Petru, în calitate de primar al comunei Călăţele la acea vreme, în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, cu ştiinţă a aprobat plata a patru staţii de epurare care nu au fost efectiv achiziţionate, cauzând un prejudiciu de 262.181 lei în patrimoniul primăriei şi că în aceeaşi calitate a semnat un contract de luare în custodie pentru aceleaşi staţii de epurare (care nu existau în realitate în patrimoniul custodelui sau primăriei) pentru a facilita plata acestora şi pentru a ascunde comiterea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice.

Petru Toadere a mai fost condamnat în trecut și pentru luare de mită. În 2009, acesta a luat șpagă 5.000 de euro, de la firma care avea cariera în Călățele. În acești bani, edilul trebuia să rezolve avizele de la diverse instituții.

Pentru mai multe știri despre Petru Toadere, click AICI.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.