Ultimate magazine theme for WordPress.

UPDATE – Primarul din Căpușu Mare, probleme cu legea. A fost prins la BRACONAJ

0 5.615

Primarul din Căpușu Mare are probleme cu legea. Acesta fost prins de oamenii legii la braconaj. Primarul Gheorghe Iancu și un alt bărbat, Toderaș Iancu, au fost depistați de o patrulă a secției 8 Poliție Rurală Huedin, vineri seara, după lăsarea întunericului, pe fondul cinegetic 47 Gilău, în zona localității Dângău Mare.

Potrivit surselor ZIARUL CLUJEAN, cei doi bărbați circulau cu un autovehicul pe care era montat un far foarte puternic pentru a atrage vânatul.

În momentul în care polițiștii i-au descoperit pe cei doi, în autovehicul a fost găsită o armă de vânătoare, încărcată, pregătită pentru vânat. Arma, potrivit documentelor, aparține edilului.

Gheorghe Iancu și Toderaș Iancu nu și-au putut justifica prezența pe fondul cinegetic, spun sursele citate. Aceștia nu aveau ce căuta pe fondul de vânătoare fără o serie de documente și fără un paznic de vânătoare.

Polițiștii au reținut arma și s-a deschis dosar penal pentru braconaj.

Pe fondul cinegetic 47 Gilău, în zona localității Dângău Mare, se vânează de obicei căpriori și mistreți.

Gheorghe Iancu a fost declarat incompatibil de către Agenția Națională Integritate și acum se judecă pentru a-și demonstra compatibilitatea.

ACTUALIZARE 1

POZIȚIA OFICIALĂ A INSPECTORATULUI DE POLIȚIE JUDEȚEAN CLUJ

„La data de 26 februarie, în jurul orei 21.30, polițiștii din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Huedin au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 52 de ani, din comuna Căpușu Mare, care se deplasa pe DJ 108K, între localitățile Căpușu-Mare și Agarbiciu, împreună cu un bărbat de 43 de ani.

Cu ocazia controlului efectuat, s-a constatat faptul ca pe bancheta din spate se afla o cutie în interiorul căreia a fost identificată o armă, având magazia de muniție montată pe aceasta. La fața locului s-au deplasat polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Cluj.

În urma verificărilor efectuate de aceștia, s-a stabilit faptul că cei doi au fost depistați pe fondul cinegetic, având asupra lor o armă de vânătoare și o autorizație individuală de vânătoare, necompletată cu privire la ieșirea în teren și fără a fi însoțiți de paznicul de vânătoare.

Totodată, s-a stabilit faptul că, bărbatul de 52 de ani este posesor legal de arme letale cu destinația vânătoare. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de braconaj cinegetic, bunurile identificate asupra bărbatului fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor”, precizează reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.

Citește și … EXCLUSIV – Primarul din Căpușu Mare ar putea fi acuzat și pentru o altă faptă

foto: Facebook

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.