Ultimate magazine theme for WordPress.

Prim procurorul Petru Secan se apără și spune că nu l-a favorizat pe fostul polițist Pănican. Pănican a fost acuzat de refuz de recoltare numai după ce INFO Huedin s-a interesat de dosarul său. Drept la replică

0 184

Prim procurorul de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Huedin, Petru Secan, se apără și spune că nu l-a favorizat pe fostul polițist Dorian Pănican, atunci când a fost depistat sub influența băuturilor alcoolice. Întrebarea dacă a fost favorizat Pănican de către Secan a apărut în articolul publicat pe INFO Huedin în data de 7 decembrie 2018. Articolul poate fi citit dând click AICI. În acel articol ne întrebam de ce Pănican nu a fost cercetat, din start, pentru refuz de recoltare de probe de sânge și de ce s-a așteptat aproape două ore ca acesta să accepte să sufle în etilotest și să-i fie recoltate probe de sânge. Pănican a fost depistat în data de 14 noiembrie în timp ce conducea băut, iar până la data de 21 noiembrie acesta era acuzat doar de conducere sub influența băuturilor alcoolice, nu și pentru refuz de recoltare. Surse au declarat pentru INFO Huedin, la acel moment, că Petru Secan ar fi dat dispoziție polițiștilor de a nu se întocmi dosar penal pentru refuz, ci să se aștepte că poate va accepta Pănican recoltarea de probe, așa cum în final s-a și întâmplat. Într-un drept la replică trimis către INFO Huedin Petru Secan susține că s-a extins urmărirea penală și pentru refuz de recoltare de probe, pe lângă cea de conducere sub influența băuturilor alcoolice. Numai că această extindere de urmărire penală și pentru refuz de recoltare de probe s-a întâmplat după data de 21 noiembrie, adică numai după ce INFO Huedin s-a interesat de dosarul lui Pănican.  În răspunsul din data de 21 noiembrie Parchetul de pe lângă Judecătoria Huedin recunoștea că Pănican este cercetat doar pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice și admitea că a refuzat, timp de aproape două ore, să-i fie recoltate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. După cum spuneam, Pănican a fost pus sub acuzare și pentru refuz de recoltare de probe biologice de sânge abia după de INFO Huedin s-a interesat de dosar. Dreptul la replică trimis de prim procurorul Petru Secan conține și două rapoarte ale polițiștilor care l-au încătușat pe  Dorian Pănican. Agenții susțin în rapoartele date, după publicarea articolului pe INFO Huedin, adică la data de 11 decembrie 2018, că Petru Secan nu a luat legătura cu ei și nici nu le-ar fi dat indicații despre cum să acționeze la întocmirea dosarului penal pe numele lui Pănican. 

În continuare, dreptul la replică al prim procurorului Petru Secan. Facem precizarea că rapoartele conțin date cu caracter personal și informații din faza de urmărire penală a lui Dorian Pănican. Ele fac parte din dreptul la replică, pe care nu îl putem modifica, indicațiile prim procurorului Secan fiind de a publica rapoartele agenților. 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.