Ultimate magazine theme for WordPress.

Președintele Iohannis a promulgat legea care modifică Codul de procedură penală

0 314

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care modifică Codul de procedură penală. Potrivit noii legi, instanțele vor fi obligate să publice motivarea odată cu pronunțarea sentinței.

Legea promulgată de Klaus Iohannis spune că, în situații extraordinare, Instanța poate cere o prelungire a perioadei de maximum 120 de zile. 

”Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 12 mai 2021, următoarele decrete:

– Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală;

– Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 174/2020 pentru modificarea și completarea unor acte normative care reglementează activitatea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, în contextul crizei provocate de COVID-19;

– Decret privind eliberarea din funcția de procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Piteşti a doamnei Angelica Paraschivescu, delegată în funcția de procuror șef Secţie judiciară la această unitate de parchet – pensionare, la data de 15 mai 2021”, se arată într-un comunicat de presă. 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.