Ultimate magazine theme for WordPress.

Preotul din Măguri Răcătău riscă să facă pușcărie. Ce faptă a comis trimisul lui Dumnezeu

0 395

Mihai Pânzaru, preotul din Măguri Răcătău, riscă ani buni de pușcărie, după ce a împușcat o vacă și a încercat să ascundă fapta de anchetatori. Omul Domnului s-a împăcat cu proprietarul bovinei, dar nu a anunțat incidentul la Poliție, așa cum era obligat de lege. Anchetatorii au aflat totul și îl cercetează pe preot pentru uz de armă fără drept, scrie Ziarul Clujean.

Preotul Mihai Pânzaru se afla la vânătoare în cătunul Costești, comuna Mărișel. În data de 6 septembrie, potrivit documentelor din dosarul aflat pe masa procurorilor, a apăsat pe trăgaciul armei de vânătoare în momentul în care a văzut ceva mișcări în pădure. Nu era sigur spre cine îndreaptă pușca, spun acuzatorii, și cu toate acestea a tras. Când a văzut ce a împușcat, preotul Pânzaru și colegii săi de vânătoare au părăsit zona imediat și au tăcut.

La câteva zile de la incident, omul Domnului s-a dus la păgubit și i-a plătit acestuia bovina pe care o împușcase.

Totul părea că se termină cu bine, fără urme, iar preotul scapă pentru fapta comisă. Numai că, vigilenți și cu multe surse de informare, polițiștii au aflat de incident și s-au autosesizat pentru fapta de uz de armă fără drept. În data de 19 septembrie, dosarul în care preotul este cercetat a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Huedin.

„În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de uz de armă fără drept, cadru legal în care se vor stabili circumstanțele exacte în care s-a produs acest incident și se vor lua măsurile legale”, precizează subinspectorul Carmen Jucan, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Cluj.

Potrivit legii, vânătorii nu pot apăsa pe trăgaci până când nu sunt siguri și văd clar că ținta este vânat.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.