Ultimate magazine theme for WordPress.

Porc SECHESTRAT la Huedin. Unchiul și nepotul, în război total! Partea vătămată: „Și porcu’ ăla are un suflet”

0 2.542

Nu e glumă, e cât se poate de serios și s-a lăsat cu dosar penal. Ioan Sălăjan, din Huedin, își acuză unchiul, pe Mircea Muza, tot din Huedin, că i-a furat porcul din coteț. Nepotul spune că unchiul său a vrut să-l lase fără porc de Crăciun. În replică, unchiul acuzat susține că a luat porcul drept garanție, în speranța că își va recupera de la nepot o datorie veche de 13 ani.

PORC SECHESTRAT PENTRU RECUPERAREA UNEI DATORII?

Povestea unchiului și a nepotului începe cu mulți ani în urmă. Ioan Sălăjan susține că a fost dus la cerșit, împreună cu alte persoane, de către Mircea Muza care le promisese locuri de muncă în străinătate. La rândul său, Mircea Muza își acuză nepotul că în urmă cu 13 ani i-a cumpărat un porc în valoare de 600 de lei pentru care nu și-a primit nici acum banii. O ceartă între cei doi, apărută recent, l-a făcut pe Muza să-și amintească de datorie și să sechestreze porcul nepotului său, în speranța ca își va recupera banii dați pe porcul cumpărat în urmă cu 13 ani.

„Am sunat la 112 și am depus plângere pentru că mi-a furat porcul din coteț când nu era nimeni acasă. Acest om nu este rudă cu mine, nu consider că este rudă cu mine. Au adus porcul acasă, era speriat de numa. E un porc. Și porcu’ ăla are un suflet”, ne spune Ioan Sălăjan.

Sălăjan mai susține ca apelează la serviciile unui medic veterinar pentru a-i face analize porcinei, care cântărește aproximativ 130 de kilograme, de teamă să nu fie otrăvită. Tot partea vătămată declară că împreună cu un avocat va lupta pentru dreptate.

Porcul s-a întors la „reședință” sub escorta polițiștilor

Contactat telefonic de publicația noastră, Mircea Muza recunoaște că a sustras porcul. Muza declară că a depus autodenunț la Poliția Huedin, prin care arăta că a furat porcul, asta înainte ca nepotul său să-și dea seama că lipsește.

Am luat porcul cu speranța că așa îl voi face să-mi dea banii pe porcul pe care i l-am cumpărat acum 13 ani. 600 de lei a fost atunci porcul, erau alți bani. Nu i-am luat porcul cu intenția de a nu îl mai da înapoi, ci doar în speranța că îmi voi recupera banii. După ce am luat porcul am mers și am făcut autodenunț la poliție. Povestea e încheiată, porcul a fost dus acasă”, ne spune Mircea Muza.

Polițiștii confirmă că a fost deschis un dosar penal pentru infracțiunea de furt, asta după ce Ioan Sălăjan a depus o plângere pe numele unchiului său. Vizat de acest dosar este Mircea Muza, cu toate că a făcut autodenunț după sustragerea porcului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.