Ultimate magazine theme for WordPress.

Polițistul local din Călățele are probleme după ce a folosit uniforma Poliției Române. Care este rezultatul anchetei

0 471

Sorin Bîlc, polițistul local din Călățele, a dat de probleme. Reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Cluj au sărit ca arși după ce au văzut că un polițist local de la capătul județului le poartă uniforma ilegal. Cei doi șefi ai Poliției Huedin, Cornel Crișan și Lucian Sărăcuț, au dat fuga la Călățele și au demarat verificări, în urma acestora concluziile fiind evidente: Sorin Bîlc purta o uniformă care conținea însemne și elemente ale Poliției Române, iar altele erau purtate pentru a induce în eroare persoanele. Bîlc a intrat în vizorul anchetatorilor, după ce a acordat pentru Ziarul Clujean un interviu, iar la finalul acestuia reporterul i-a comunicat că este ilegal să porți însemne care aparțin Poliției Române. Mai jos, răspunsul oficial al IPJ Cluj.

Surse din anchetă declară pentru publicația noastră că o parte din uniforma purtată de Sorin Bîlc ar fi fost cumpărată de pe internet. Aceleași surse fac referire la caschetă și insigna de pe ea, la cravată și cămașă, care sunt ale Poliției Române. Epoleții purtați de Bîlc (n.r. gradele) au aparținut în trecut polițiștilor locali, dar nu mai fac parte din uniforma acestora și erau purtați de către polițistul local din Călățele pentru a induce în eroare persoanele, mai susțin sursele noastre. Sorin Bîlc are și o uniformă de polițist local, cumpărată de Primăria Călățele, dar nu o purta, părea să nu fie pe placul lui.

„Polițiștii din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Huedin au inițiat verificări în urma publicării articolului menționat.

În cadrul activităților efectuate, a fost verificată uniforma deținută de către polițistul local, documentele care au stau la baza achiziționării echipamentului și mijloacelor tehnice de intervenție.

În urma controlului, au fost constatate anumite nereguli privind unele elemente ale uniformei, motiv pentru care a fost convocată o ședință pentru reprelucrarea prevederilor legale privind portul uniformei. De asemenea, au fost luate măsuri pentru respectarea regulamentului de organizare și funcționare a poliției locale în ceea ce privește uniforma de serviciu”, se precizează în reacția Inspectoratului Județean de Poliție Cluj.

În urma acestor constatări, la nivelul Primăriei Călățele s-a stabilit faptul că va fi convocată comisia de disciplină pentru declanșarea cercetării disciplinare a polițistului local Sorin Bîlc.

Reacția polițistului la finalul interviului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.