Ultimate magazine theme for WordPress.

Polițistul de la Izvoru Crișului a intrat singur în tură și a ajuns acasă cu un nou membru. A salvat un suflet aruncat la gunoi de un om fără suflet

1 2.659

Polițistul Paul Lupea, de la Izvoru Crișului, a salvat din gunoi, la propriu, un cățel aruncat de cineva fără suflet. Și nu și-a făcut doar meseria de a constata fapta, dar l-a și adoptat pe micuț. Totul s-a întâmplat în prima zi a Crăciunului, la Aghireșu. Azi vă facem cunoștință cu Paul și cu ICE.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, pe bună dreptate, au ales să expună public întâmplarea la care Paul Lupea a luat parte, fără voia sa directă. Paul mai are acasă un suflet nevinovat. Agentul speră ca ICE să fie bine primit de către „surioara” mai mare. ICE înseamnă gheață. Cel mai probabil de aici vine și numele patrupedului. El este alb și a fost găsit aproape înghețat, într-un coș de gunoi.

„Obișnuim să spunem că nimic nu e întâmplător și că, de undeva, cineva ne îndrumă și ghidează pașii. Ne-am amintit asta când am aflat “pățania” colegul nostru, agent principal Paul Lupea, din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Huedin. Paul se afla în serviciul de patrulare, pe raza localității Aghireșu. După o scurtă pauză de masă a intenționat să arunce resturile la un coș de gunoi, însă în pubelă a observat ceva. S-a uitat mai atent și da, într-o pungă neagră pãrea a fi o mogâldeață albă, cu o blăniță udă și care abia mai respira”, se arată în informarea IPJ Cluj.

Potrivit IPJ Cluj, ICE a primit cel mai bun tratament. El a fost consultat de specialiștii Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, după care a plecat spre noua familie. Din această întâmplare, cu final fericit, trebuie să știm că abandonarea animalelor se sancționează.

După un telefon rapid, a gãsit un medic veterinar care a putut să consulte de urgență cățelul. Acum polițiștii au demarat verificări pentru a identifica persoana responsabilă de abandonul cățelului în pubela de gunoi, urmând ca ulterior să aplice măsurile legale. Pe această cale, reamintim faptul că abandonarea unui animal, conform prevederilor Legii 205/2004, se sancționează cu amendă de la 1.000 la 1.500 de lei sau cu confiscarea animalelor”, atrag atenția reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.

Cu siguranță, ICE își va arăta recunoștința față de noul său stăpân.

Este greu de înțeles de ce unii oameni încă apelează la astfel de metode crude pentru a scăpa de puii de cățel ori pisică. Sunt foarte multe grupuri de animale, pe rețelele de socializare, iar cu un simplu anunț poate fi dat în adopție un astfel de animal de companie.

Paul Lupea a fost încadrat în IPJ Cluj în 2016, iar de atunci își desfășoară activitatea principală la Postul de Poliție Izvoru Crișului. Ocazional, cum a fost de Crăciun, agentul se află în patrulare prin comunele din zona Huedinului.

1 Comentariu
  1. Suciu Elena spune

    Felicitări mai sunt oameni cu suflet ma bucur mult ….

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.