Ultimate magazine theme for WordPress.

Polițiștii din Călățele, în schemă completă la post, NU AU FOST ÎN STARE în doi ani să prindă niște indivizi care au intrat peste o femeie

0 2.311

În iulie s-au împlinit doi ani de când o femeie din Călățele a tras o sperietură soră cu moartea. La lăsarea serii, femeia s-a trezit cu 6-7 indivizi în propria gospodărie. Numai o minune a făcut ca aceasta să scape nevătămată în momentul în care a dat nas în nas cu autorii. Se putea termina și mai prost. Cei trei polițiști de la Călățele, în frunte cu șeful de post Cristian Matiș (foto), nu au fost în stare să identifice acele persoane. Luni, autorii au scăpat datorită incompetenței și a faptului că polițiștii din această comună sunt extrem de slab pregătiți, nu au autoritate, nu au informatori și nu își cunosc situația operativă.

„FĂ-TE POLIȚIST” SĂ O DUCĂ BINE INFRACTORII

Judecătoria Huedin a confirmat, luni, o ordonanță de renunțare la urmărire penală. Asta înseamnă în traducere că un dosar s-a închis, la solicitarea procurorilor, datorită incompetenței polițiștilor de la Călățele. Oameni ai legii mai mult pe statul de plată, ei nu au fost în stare să îi găsească pe cei 6-7 autori care au intrat în gospodăria femeii. Situația era realmente gravă dacă autorii o confruntau pe victimă. Au mai fost cazuri în trecut, când întâlnirile dintre victime și autori s-au terminat cu omorul ori vătămarea victimei.

„În fapt, rezumativ, s-a reţinut că prin ordonanţa organului de cercetare penală din data de 15.10.2021 s-a început urmărirea penală pentru săvârşirea infracţiunii de violare de domiciliu, prevăzută de art. 224 alin. 1 Cod penal, urmare a sesizării persoanei vătămate, cu privire la faptul că la data de 06.07.2021, ora 19:30, un grup de 6-7 persoane necunoscute au pătruns în curtea locuinţei persoanei vătămate, situată în loc. Călăţele, nr.(…), şi când au văzut-o pe persoana vătămată, aceştia au părăsit curtea imobilului”, se arată în Încheierea Judecătoriei Huedin din 9 octombrie 2023.

JUDECĂTORUL A CONFIRMAT, ÎN ACELAȘI TIMP CU ORDONANȚA, INCOMPETENȚA DE LA CĂLĂȚELE

Ca să închidă dosarul cât mai repede, judecătorul de cameră preliminară și-a însușit cele relatate de procuror în solicitarea de confirmare renunțare la urmărire penală. Magistrații consideră că indivizii care au călcat în gospodăria femeii, fără a avea acest drept, nu au făcut nimic grav.

„…judecătorul apreciază că ordonanţa procurorului este temeinică, întrucât, din mijloacele de probă administrate în cursul urmăririi penale, a fost reţinută corect situaţia de fapt, iar raportat la conţinutul faptei şi împrejurările concrete de săvârșire, la scopul urmărit, la modul şi mijloacele de săvârșire, la faptul că urmările produse prin infracțiune sunt inexistente, precum şi disproporția vădită între cheltuielile pe care le-ar implica desfășurarea procesului penal şi gravitatea urmărilor produse prin săvârşirea infracţiunii – deşi au trecut aproximativ 2 ani de la data comiterii faptei, nu s-a reuşit identificarea autorilor, fiind epuizate toate mijloacele de probă care ar fi putut fi administrate, nu există un interes public în urmărire faptei. Astfel, judecătorul de cameră preliminară constată că nu s-a adus atingere în mod semnificativ valorii sociale ocrotite”, se mai arată în Încheierea Judecătoriei Huedin.

Primarul din Călățele s-a plâns în repetate rânduri de ineficiența polițiștilor din comună. Și nu este singurul care se plânge.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.