Ultimate magazine theme for WordPress.

Poliția Rutieră Huedin a dat în acest an peste 2.000 de amenzi. Una singură a fost pentru neacordare prioritate pietoni. Cum stau polițiștii la alte capitole

0 501

În 8 luni de activitate, polițiștii Compartimentului Rutier Huedin au sancționat un singur șofer pentru neacordare de prioritate pietonilor. Tot de la începutul anului, pe raza de competență a Huedinului, a fost înregistrat un singur accident rutier cu pieton pe trecere. Lucrătorii au fost mai harnici la dosare penale soluționate și alte tipuri de amenzi. În plus, agenții spun că dirijează traficul pe DN1 E60 atunci când situația o impune.

AVOCAT

După incidentul de pe strada Morii, din 18 august 2023, când trei copii erau pe punctul de a fi spulberați de un autoturism pe trecere, materialul poate fi citit AICI, INFO Huedin a adresat o serie de întrebări către Compartimentul Rutier Huedin.

ACTIVITATEA POLIȚIEI RUTIERE HUEDIN 1 IANUARIE – 31 AUGUST 2023

INFO HUEDIN: Câte sancțiuni au aplicat lucrătorii Compartimentului Rutier Huedin, de la începutul anului 2023 până în prezent, conducătorilor auto, pe legislația rutieră, la nivelul UAT Huedin?

IPJ CLUJ: Cu privire la punctul 1 al solicitării, menționăm că în perioada de referință, polițiștii din cadrul Poliției orașului Huedin – Compartimentul Rutier au aplicat în total 2.024 de sancțiuni contravenționale conducătorilor de autovehicule și altor participanți la traficul rutier. Precizăm însă faptul că nu deținem o situație statistică a sancțiunilor contravenționale aplicate strict pe raza orașului Huedin, cifrele de mai sus reprezentând măsurile legale aplicate pe întreaga competență teritorială a subunității.

INFO HUEDIN: Câtor șoferi le-a fost suspendat dreptul de a conduce, de la începutul anului 2023 până în prezent, de către lucrătorii Compartimentului Rutier Huedin, pe raza UAT Huedin, pentru neacordare de prioritate pietonilor?

IPJ CLUJ: (…) pentru neacordarea priorității pietonilor s-a aplicat o sancțiune contravențională, ca măsură complementară fiind aplicată și suspendarea dreptul de a conduce vehicule respectivului conducător auto căruia i s-a reținut permisul de conducere.

INFO HUEDIN: Câte accidente rutiere, datorită neacordării de prioritate pietonilor, pe raza UAT Huedin, s-au înregistrat la nivelul Poliției Orașului Huedin și a Compartimentului Rutier Huedin de la începutul anului 2023 până în prezent?

IPJ CLUJ: De la începutul anului și până în prezent la nivelul orașului Huedin și în zona de competență teritorială a polițiștilor din cadrul subunității a fost înregistrat un accident rutier produs pe fondul neacordării priorităţii de trecere pietonilor.

INFO HUEDIN: Câte sancțiuni au fost aplicate, de la începutul anului 2023 până în prezent, de către lucrătorii Compartimentului Rutier Huedin, șoferilor care au oprit/staționat în proximitatea trecerilor de pietoni, pe raza UAT Huedin, nerespectând astfel legislația în vigoare?

IPJ CLUJ: De la începutul anului în curs și până în prezent, au fost aplicate 19 sancțiuni contravenționale conducătorilor auto care au oprit/staționat neregulamentar pe raza orașului Huedin și în zona de competență teritoarială (…)

INFO HUEDIN: Câte infracțiuni la regimul rutier au constatat din oficiu polițiștii Compartimentului Rutier Huedin, pe raza UAT Huedin, de la începutul anului 2023 până în prezent? (accidente, alcoolemie, droguri, conduceri fără permis e.t.c. din toată zona Huedin).

IPJ CLUJ: În perioada menționată, polițiștii Compartimentului Rutier au constatat, din oficiu, pe raza orașului Huedin și în zona de competență 62 de infracțiuni la regimul rutier.

INFO HUEDIN: Câte dosare penale au soluționat lucrătorii Compartimentului Rutier Huedin de la începutul anului 2023 până în prezent?

IPJ Cluj: (…) au soluționat 135 de dosare penale.

INFO HUEDIN: Câte acțiuni cu caracter preventiv, în rândul șoferilor și a pietonilor, privind siguranța pietonilor, au fost organizate și desfășurate, pe raza UAT Huedin, de la începutul anului 2023 până în prezent, de către lucrătorii Compartimentului Rutier Huedin? Vă rog să oferiți și exemple concrete dacă există, pe lângă numărul acțiunilor.

IPJ CLUJ: Cu privire la acțiunile cu caracter preventiv, menționăm că au fost desfășurate atât cele organizate la nivelul Direcției Rutiere, cât și alte 33 de acțiuni proprii.

INFO HUEDIN: La câte misiuni/planuri de acțiune e.t.c. de fluidizare a traficului în orașul Huedin, DN1 E60, au participat lucrătorii Compartimentului Rutier Huedin de la începutul anului 2023 până în prezent?

IPJ CLUJ: (…) precizăm că acțiunile pentru fluidizarea traficului rutier se desfășoară în mod curent, în funcție de necesitate, în acest scop adaptându-se în permanență efectivele de la palierul rutier, precum și cel de ordine și siguranță publică.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.